Акцiю "Вiдбиток патрiота" проводять у Кропивницькому. Охочi ставлять вiдбитки на полотнi синьою та жовтими фарбами і донатять за бажання на Збройнi Сили. Як вiдбувається процес i скiльки грошей вже зiбрали, бачили журналiсти "Точки доступу"

Залишайте вiдбиток, де хочете, дякуємо за участь, – волонтери Юрiй та Кирило вже втретє вийшли з майбутнiм стягом на вулицi обласного центру.

Розгортають полотно у людних мiсцях Кропивницького. Напередоднi Дня Прапора облаштувалися на вулицi Театральнiй. 

Закликають охочих долучатися до акцiї. Мiстяни проявляють активність.

Це наш прапор, прапор нашої України, нашого дому, тому я хочу долучитися до акцiї, зробити щось таке малесеньке для нашої перемоги, – говорить кропивничанка Олександра.

Скринька для пожертв поволi наповнюється. 

Вiд початку акцiї вiдбитки на полотнi поставили зо двi сотнi людей, вiд малого i до великого. 

Щоб усi охочi долучилися, волонтеpи поїдуть мiстами та селами Кiровоградщини. Готовий прапор планують передати у музей.

Сидiли i думали про те, що зробити такого, щоб i людям було приємно, i люди розумiли, за що донатять. I вирiшили створити до Дня Незалежностi, до Дня Прапора ось таку акцiю, але продовжимо її, потiм поїдемо по областi, потiм, можливо, по всiй Українi, але спочатку проводимо її в Кропивницькому. Просто приурочено все до Дня Прапора, але акцiя буде протягом мiсяця-двох, можливо, і бiльше, – коментує Юрiй.

Площа майбутнього стяга – 18 квадратних метрiв. За потреби полотно зроблять бiльшим. Хочуть встановити рекорд України – найбiльший прапор із вiдбиткiв пальцiв патрiотiв.

До речi, знаєте для чого створюється прапор? Щоб було що повiсити на Кремль. Там мiсце пусте. Треба великий такий щоб був, – розважає жартами учасникiв акцiї Кирило.

Волонтери вже зiбрали вісім тисяч гривень. Зiбpанi гpошi витратять на пpидбання коптеpiв для наших захисникiв i захисниць.

Фото: Григорій Зуб 


Головне сьогодні