Сьогодні, 2 листопада, у Кропивницькому презентували "зелену кімнату", де опитуватимуть дітей, які стали жертвами чи свідками насильства. Також там працюватимуть з неповнолітніми, яких підозрюють в скоєнні злочинів, повідомляє Точка доступу.

"Зелена кімната" – це такий формат і підхід до роботи з дітьми, який дозволяє мінімізувати травмування після правопорушення, яке було вчинене відносно дитини, або при проведенні роботи, необхідної для профілактики чи мінімізації правопорушень під час спілкування в рамках проваджень тощо, — зазначив очільник ГУ НП в Кіровоградській області Роман Козьяков.

Кімната розділена склом на дві зони: одна терапевтична, де психолог вестиме опитування дитини, і друга, де за цим можуть спостерігати поліцейські, соціальні працівники та батьки. Приміщення обладнали спеціальною технікою, яка дозволяє вести відеозапис розмови і транслювати його.

Це використання нових європейських методик, які дружні до дитини. Сюди можуть потрапляти діти, відносно яких було вчинене насильство, або ж ті, які стали свідками домашнього насильства, булінгу, а також ті, які самі вчинили правопорушення. В умовах цього приміщення ми можемо отримати інформацію при спілкуванні з дитиною із залученням сертфікованих психологів та правоохоронців у комфортних для неї умовах, — додав Роман Козьяков.

На облаштування "зеленої кімнати" у відділі поліції обласна рада виділила 50 тисяч. Аналоги в області існують. Першу "зелену кімнату" відкрили в Олександрії на початку вересня поточного року. Це приміщення вже використовувалося за призначенням п’ять разів.

Читайте також: У Кропивницькому іноземця підозрюють у побитті 18-річного хлопця


Головне сьогодні