Сьогодні, 19 березня, Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець зустрівся з головою Кіровоградської обласної військової адміністрації, головою Кіровоградської облради, очільникам громад і керівникам структурних підрозділів ОВА, прокуратури, СБУ і поліції.

Про це повідомляє кореспондентка Точки доступу.

Дмитро Лубінець розповів, що здійснює парламентський контроль за роботою органів державної влади, місцевого самоврядування і правоохоронної системи.

Уповноважений Верховної ради з прав людини Дмитро Лубінець

На Кіровоградщині відкрили представництво Уповноваженого

Як писала Точка доступу, сьогодні, 19 березня, Дмитро Лубінець представив Галину Лугову, яка очолюватиме представництво Уповноваженого Верховної Ради з прав людини у Кіровоградській області. Дмитро Лубінець розповів, що такі представництва працюють у 18-ти регіонах країни і пояснив, чому таке відкрили на Кіровоградщині:

У нас гарні відносини з усіма міжнародними організаціями, які працюють в Україні. Ми потенційно знаємо, хто може фінансувати гуманітарні проєкти, тому з відкриттям представництва на Кіровоградщині будемо приводити потенційних донорів у вашу область, щоб ви могли отримати допомогу в реалізації гуманітарних проєктів, яких, я знаю, у вас дуже багато.

Публічна інформація має бути доступною для людей

Дмитро Лубінець закликав керівників громад Кіровоградщини і начальників структурних підрозділів ОВА надавати людям інформацію, яка є публічною, у разі їх звернення.

Починаючи з 2022-го року, в Україні з’явилась тенденція, коли керівники громад перестали відповідати на запити щодо публічної інформації, використовували аргументи, що це закрита чи таємна інформація або така, що носить військовий характер. Але я завжди виходжу з того, що уся публічна інформація має бути надана громадянам України.

Додав, що інформація про зарплати, премії посадовців, розподіл бюджету і земельних ділянок тощо має бути відкритою для людей.

Додав, що у Кропивницькому відкриють центр захисту прав людини.

Читайте також: Директора кропивницького театру звільнили з-під варти: за нього внесли заставу


Головне сьогодні