Дотримуєшся принципів веганського харчування? Хочеш внести різноманіття у власний раціон чи здивувати гостей чимось цікавим? Додай веганські рецепти до меню, щоб зробити їжу цікавішою й кориснішою. 

Руйнуємо міфи

Існує хибна думка, що веганські страви — це щось прісне, несмачне і, швидше за все, нудне. Та це не так. Бо кухня, з якої прибрали традиційне м'ясо, яйця та молоко, з успіхом замінила ці складники на продукти рослинного походження — нут, тофу, сейтан, хумус, різноманітні види горіхів і насіння, крупи, овочі, спеції. 

Ти завжди можеш спробувати класичні страви в новому виконанні. Почни з простих рецептів, які не вимагають багато часу та зусиль. Приготуй:

  • піцу з овочами, томатним соусом, веганським сиром або хумусом;
  • лазанью з овочами;
  • бургери з котлетою із чорної квасолі або грибів;
  • смачні десерти без молока і яєць.

Фокача з оливками та в'яленими томатами

Італійська фокача на твоїй кухні без продуктів тваринного походження — це реальність. Тобі знадобиться:

  • приготувати опару зі 150 г пшеничного борошна, 20 г пресованих «Львівських дріжджів», 50 г манної крупи, 330 мл води, залишити її на годину у теплому місці;
  • замішати еластичне тісто з опари, додавши до неї 300 г пшеничного борошна, 10 г солі, 30 г рослинної рафінованої олії, та дати йому «відпочити» 30 хвилин;
  • викласти готове тісто у форму та прикрасити його 100 г оливок без кісточки, присипати розмарином і збризнути оливковою олією, залишити в теплому місці на 45 хвилин, доки на поверхні утворяться бульбашки тіста.

Випікай фокачу 25 хвилин при температурі 200°С. Вона чудово смакує до перших страв і гарнірів, паштетів і салатів.

Веганські паштети — ідеальний компаньйон до свіжого хліба. 

Веганські паштети — це не лише чудова альтернатива м’ясним стравам, але й цікавий спосіб урізноманітнити щоденний раціон. Вони ідеально смакують до фокачі, тостів, салатів, до повсякденного меню і святкових страв.

Спробуй веганський паштет з квасолі та в’ялених томатів, який має насичений і пікантний смак. Тобі знадобиться:

  • 1 банка білої квасолі;
  • 6-7 в’ялених томатів середнього розміру;
  • 1 зубчик часнику;
  • 1 ч. л. лимонного соку;
  • 2 ст. л. оливкової олії;
  • сіль та спеції на власний смак.

Квасолю промий і висип у блендер, додай всі інші складники та подрібни до однорідної маси. Постав в холодильник на 30 хвилин, а потім смакуй з улюбленим видом хліба.

Також пропонуємо тобі приготувати вишуканий морквяно-горіховий паштет з імбиром. Він має ніжний солодкуватий смак, чудово пасує до темного хліба чи грінок. Тобі знадобиться:

  • 3 середні морквини;
  • 70 г волоських горіхів;
  • 1 шматочок імбиру діаметром 1-2 см;
  • 1 ч. л. лимонного соку;
  • 2 ст. л. оливкової олії;
  • сіль, перець і спеції.

Моркву треба відварити або запекти до м'якості, горіхи підсмажити на пательні, імбир натерти. Всі складники збити блендером до кремової консистенції. Якщо маса виходить надто густою, додай трохи кип'яченої води або олії. Готовий паштет відправляй в холодильник, а коли охолоне повністю — подавай до столу, присипавши насінням або зеленню.

Реклама

Останні новини