Дотримуєшся принципів веганського харчування? Хочеш внести різноманіття у власний раціон чи здивувати гостей чимось цікавим? Додай веганські рецепти до меню, щоб зробити їжу цікавішою й кориснішою.
Існує хибна думка, що веганські страви — це щось прісне, несмачне і, швидше за все, нудне. Та це не так. Бо кухня, з якої прибрали традиційне м'ясо, яйця та молоко, з успіхом замінила ці складники на продукти рослинного походження — нут, тофу, сейтан, хумус, різноманітні види горіхів і насіння, крупи, овочі, спеції.
Ти завжди можеш спробувати класичні страви в новому виконанні. Почни з простих рецептів, які не вимагають багато часу та зусиль. Приготуй:
Італійська фокача на твоїй кухні без продуктів тваринного походження — це реальність. Тобі знадобиться:
Випікай фокачу 25 хвилин при температурі 200°С. Вона чудово смакує до перших страв і гарнірів, паштетів і салатів.
Веганські паштети — це не лише чудова альтернатива м’ясним стравам, але й цікавий спосіб урізноманітнити щоденний раціон. Вони ідеально смакують до фокачі, тостів, салатів, до повсякденного меню і святкових страв.
Спробуй веганський паштет з квасолі та в’ялених томатів, який має насичений і пікантний смак. Тобі знадобиться:
Квасолю промий і висип у блендер, додай всі інші складники та подрібни до однорідної маси. Постав в холодильник на 30 хвилин, а потім смакуй з улюбленим видом хліба.
Також пропонуємо тобі приготувати вишуканий морквяно-горіховий паштет з імбиром. Він має ніжний солодкуватий смак, чудово пасує до темного хліба чи грінок. Тобі знадобиться:
Моркву треба відварити або запекти до м'якості, горіхи підсмажити на пательні, імбир натерти. Всі складники збити блендером до кремової консистенції. Якщо маса виходить надто густою, додай трохи кип'яченої води або олії. Готовий паштет відправляй в холодильник, а коли охолоне повністю — подавай до столу, присипавши насінням або зеленню.
Останні новини