У сучасному світі значна кількість побутових та робочих процесів потребують електроенергії. Щоб не відчувати дискомфорту під час вимкнень світла, варто мати власне джерело живлення. Найкращий варіант — купити генератор. Це надійне джерело електроенергії, яке допоможе жити та працювати у звичному режимі навіть без світла.

Генератори

Незалежно від того, чи ви шукаєте генератор для власного будинку, робочого майданчика або виробництва, правильний вибір може значно вплинути на ефективність та вартість вашої покупки. Тому пропонуємо розібратись у видах генераторів та їхніх особливостях.

Дизельні генератори

Дизельні генератори є одними з найпоширеніших видів, особливо в індустріальних сегментах. Основною перевагою є ефективність і довгий термін служби. В середньому, при правильному обслуговуванні, він може складати від 20 до 30 років. Важливо регулярно міняти фільтри, здійснювати заміну мастила та вчасно проводити інші профілактичні заходи.

Вони працюють на дизельному пальні. Це хороший вибір для довготривалого та стабільного забезпечення електроенергією. 

Переваги:

  1. Висока надійність і довговічність.
  2. Ефективність перетворення пального в електроенергію.
  3. Підходять для постійної роботи.
  4. Відрізняються невисокою витратою палива.

З недоліків можна назвати вищу вартість у порівнянні з бензиновими та газовими аналогами. Також генератори на дизелі доволі гучно працюють та потребують безперервної подачі пального. 

Бензинові генератори

Працюють на бензині (краще заливати 92-й). Зазвичай вони менші за розмірами, вагою та використовуються переважно в побутових цілях. Бензогенератори прості в експлуатації, тому їх часто використовують як додаткове джерело електроенергії.

Переваги:

  1. Легший та більш портативний у порівнянні з дизельними аналогами.
  2. Дешевший при покупці.
  3. Стабільно працює навіть за низької температури повітря.
  4. Простий в експлуатації.
  5. Більш тихо працює у порівнянні з дизелем.

Головний недолік – менша довговічність. Звичайно, за умови регулярного обслуговування термін служби можна продовжити, однак в середньому цей показник становить від 10 до 20 років. Також бензинові генератори не підходять для довготривалого використання.

Газові генератори

Газові генератори стають все більш популярними через їхню екологічну ефективність і економічність. Вартість самого пристрою вища, ніж в бензинових та дизельних аналогів. Однак ціна пального нижча, тому в перспективі довготривалого використання таке рішення більш вигідне.

Переваги:

  1. Вищий ККД.
  2. Газ витрачається повільніше, ніж інші види палива.
  3. Можна використовувати як природний, так і магістральний газ.
  4. Низький рівень шуму.

Залежно від ваших потреб, бюджету та середовища використання, ви можете знайти та купити оптимальний тип генератора. Обирайте надійних виробників та перевірені магазини.

Реклама

 


Головне сьогодні