У Бобринці в сквері імені Кропивницького п'ять місцевих жительок створюють фотозону до Дня міста, який відбудеться 26 вересня.

Про це в коментарі Точці доступу розказала співавторка ідеї Галина Волошина.

За словами жінки, ідея виникла через те, що в місті мало артоб’єктів. Така зона має привертати увагу туристів та популяризувати велоспорт:

Наше маленьке містечко не дуже розбалуване красивими та видатними місцями. Тому ми вирішили створити щось естетичне, прикрасити наше місто. Молодь, та й взагалі всі охочі, будуть робити гарні світлини в тій зоні. Також ми сподіваємось, що велоартзона приверне увагу молоді до велоспорту і популяризуватиме його в нашому місті, - розказала Галина Волошина.

Фотозону волонтери створюють своїми силами. Матеріали закупляли за свої гроші та просили допомоги в місцевих. Так планують поставити 4 пофарбовані велосипеди, корзинки з квітами та зацементувати підлогу.

Багато коштів для цього не потрібно. Просто ми написали в соцмережах, хто має старенькі потерті велосипеди, і хто може ними поділитися. Потім попросили допомогти закупити фарбу та інші матеріали. Багато хто відгукнувся. Тепер будемо знову ж таки з небайдужими місцевими все влаштовувати, - розказала громадська діячка.

Спочатку хотіли поставити зону на галявині, проте місцева влада не погодила такий варіант і запропонувала інше місце у центрі скверу. Розпочати будівництва планують в п’ятницю.

Ідея створення належить активним бобринчанкам Оксані Кутовій, Інні Онисько, Світлані Медведевій, Тетяні Хорунжій та Галині Волошиній.

Читайте також: Без пирога та смаколиків: у Кропивницькому розповіли, як святкуватимуть День міста (ПРОГРАМА)


Головне сьогодні