Благодійний фонд "Фортечний" хоче розіграти п’ять однокімнатних квартир серед військових, яких комісували після травм чи поранень на фронті.

Про це Точці доступу розповів директор Благодійного фонду "Фортечний" Микола Козловський.

Які документи треба, щоб стати учасником

Щоб стати учасником розіграшу, треба подати заяву такого зразка.

заява на участь у розіграші квартири для військових

Документи, які треба зібрати:

  • копія паспорта;
  • копія ідентифікаційного коду;
  • довідка з медзакладу, який підтверджує інвалідність чи поранення;
  • довідка з військової частини (або військовий квиток);
  • довідка про склад родини;
  • довідка про те, що немає власного житла.

Будинок почали будувати восени 2022-го року. Він має шість поверхів і 41 квартиру. Квартири у ньому одно- і двокімнатні. Орієнтовно на будівництво багатоповерхівки витратили 50 мільйонів гривень, каже Микола Козловський.

Ми хочемо передати п’ять однокімнатних квартир військовим, які зазнали травм чи серйозних поранень під час бойових дій. Квартири підготують до чистового ремонту, тобто, під поклейку шпалер, наприклад. Меблі власник теж повинен закупити самостійно.

Будинок розташований за адресою: вулиця Рівненська (мікрорайон "Друкарня").

квартири для військових у шестиповерховому будинку Кропивницький

Які квартири пропонують військовим?

Площа однокімнатної квартири – 36,5 квадратних метри. Кухня – 8,6 квадратних метрів. Є санвузол, кладова кімната і балкон.

квартири хочуть розіграти серед військових Кіровоградщини

квартири для військових Кропивницький

У будинку враховані вимоги щодо доступності до приміщення людей з інвалідністю. Людина на кріслі колісному зможе за допомогою пандусу потрапити на нульовий поверх, звідти – ліфтом – на потрібний поверх.

Однак в укриття будинку людина на кріслі колісному потрапити не зможе.

укриття будинку на вулиці Рівненська 7 Кропивницький

Під час зведення будинку, уряд вніс зміни у державні будівельні норми щодо забезпечення інклюзивності укриттів і сховищ. Однак саме доступність людей з інвалідністю до укриття ми не можемо забезпечити, бо залили бетоном ту частину приміщення, де, згідно нових будівельних норм, мав би спускатись ліфт.

Коли і як відбудеться розіграш квартир?

Здати будинок в експлуатацію планують вкінці червня. На початку липня проведуть розіграш п’яти квартир серед військових.

паспорт будинку у якому розіграють квартири для військових Кропивницький

лотерея у якій розіграють квартири для військових Кропивницький

лотерея у якій розіграють квартири для військових Кіровоградщина

Ми підготуємо п’ять кульок з номерами квартир, окремо будуть кульки з прізвищами військових і ми відкрито проведемо розіграш.

Своїм прикладом, каже Микола Козловський, хоче мотивувати інших бізнесменів допомагати військовим, які захищають Україну від російської агресії.

 Я вважаю, що ми винні нашим військовим і повинні їх підтримувати.

Зі слів директора фонду, деякі військові, з якими спілкувався, мають перестороги щодо отримання квартири у цій новобудові.

Микола Козловський директор благодійного фонду "Фортечний"

Участь у розіграші не зобов’язує військового зніматись з черги на житло від військової частини чи органу місцевого самоврядування. Лише після розіграшу, у разі, якщо людина виграє квартиру і нотаріально оформить право власності, вона має знятись з черги, у якій перебуває.

У чому проблема?

Військові з Кропивницького і області не знають про таку можливість, каже Микола Козловський. Представники фонду звертались у військові частини з проханням надати інформацію про військових з пораненнями або травмами.

Військове керівництво не розголошує таку інформацію і ми це розуміємо. Тому хочемо, щоб військові отримали можливість напряму звертатись у фонд із заявами.

Як подати заяву?

З працівниками фонду можна зконтактувати у декілька способів:

Адреса офісу фонду: вулиця Героїв Маріуполя, 89.

Номер телефону: +38 (067) 130-24-00.

Що відомо про фонд "Фортечний"

На офіційній сторінці фонду йдеться про те, що його створили у липні 2022-го року. Місія – відновити сильну Україну і сильних українців. Діяльність фонду спрямована на допомогу українцям, постраждалим від війни та членам їх сімей. Цим категоріям населення БФ "Фортечний" надає соціальний захист, житлову та матеріальну допомогу, а також запроваджує інші соціальні ініціативи.

Замовником будівництва є приватне підприємство "Астарта Груп", будує – ТОВ "Буд-Контроль". Керівником цих компаній, як і благодійного фонду є Микола Козловський.

Читайте також: Переселенці з Бахмута трьома поколіннями переїхали на Кіровоградщину (ФОТО)


Головне сьогодні