Загиблому у російсько-українській війні Миколі Сипливому з Малої Виски, що на Кіровоградщині, просять присвоїти звання "Герой Ураїни" посмертно.

Відповідна петиція з’явилась на сайті електронних петицій Президента України, передає Точка доступу.

З перших днів повномасштабного вторгнення він не зміг стояти осторонь і 26 лютого 2022 року поповнив ряди захисників України. Потрапив до 63 механізованої бригади 71 батальйону. Разом з побратимами боронив цілісність нашої держави та виганяв ворога з міста Бахмут і селища Богданівка Донецької області, – йдеться у тексті петиції.


Отримав травму, довго лікувався. Після чого продовжив нести службу у Донецькій області. Військовий загинув 6 березня 2022 року. Він прикрив своїх побратимів, в результаті отримав важкі поранення внаслідок ворожого артилерійського обстрілу.

Попрощались з бійцем на центральній площі Малої Виски 19 березня 2022 року.

Для того, щоб петицію розглянув Президент, її має підписати 25 тисяч людей протягом 91 дня. Наразі її підтримали 1883 людини. Збір підписів триває, долучитися можна за посиланням.

попрощались з військовим з Малої Виски Миколою Сипливим

Фото: Маловсисківської міської ради

Читайте також: Дзвонитимуть у “Дзвони пам’яті”: у Кропивницькому щодня сповіщатимуть про загальнонаціональну хвилину мовчання


Головне сьогодні