Погіршення стану локонів часто спричинене нестачею вітамінів. Візуально це проявляється появою ламкості, тьмяності, втратою блиску, розшаруванням кінчиків. Уповільнюється зростання та посилюється випадіння, поверхня стрижнів стає шорсткою, пасма виглядають несвіжими навіть за частого миття голови. Нестача корисних речовин також негативно впливає на стан шкіри голови. Порушується гідроліпідний баланс, що призводить до появи лущення, сухості, свербіння, втрати еластичності.

Ситуацію погіршують стреси, гормональні збої, занадто велике фізичне навантаження, різні дієти та незбалансоване харчування. Негативно впливають на волосся порушення в роботі шлунково-кишкового тракту, спричинені гастритом і синдромом подразненого кишківника.

Що має бути в рецептурі

Перейшовши за посиланням https://makeup.com.ua/categorys/1013291/ на сайт мультирегіонального інтернет-магазину MAKEUP, ви можете замовити вітамінні комплекси для волосся, які містять такі корисні компоненти:

  • Вітаміни групи В. Стимулюють ріст, уповільнюють випадіння, розгладжують поверхні стрижнів, перешкоджають ранній появі сивини, усувають сухість і ламкість, регулюють активність сальних залоз.
  • Вітамін D. Сприяє виробленню кератину, підтримує фолікули та стимулює зростання.
  • Вітамін С. Активізує природне вироблення колагену, зміцнює стінки судин.
  • Вітамін Е (токоферолу ацетат). Зменшує ламкість, надає блиску, підвищує захисні властивості шкіри.
  • Вітамін А (ретинол). Захищає від негативного впливу зовнішніх факторів, підвищує еластичність покривів та локонів.
  • Амінокислоти. Зменшують випадіння, стимулюють природне вироблення колагену, зміцнюють фолікули.
  • Цинк. Відповідає за відтворення білка та знижує активність сальних залоз.
  • Селен. Зміцнює імунну систему.
  • Марганець. Нормалізує обмінні процеси в організмі.

Як працює косметика

Часто ми намагаємося поліпшити стан пасом тільки за допомогою косметичних засобів, які призначені для усунення певних проблем. Зазначимо, що виробники пропонують продукти з різною інтенсивністю впливу.

Чимало засобів ефективні на початковому етапі або забезпечують профілактичний догляд. Також зазначимо, що в більшості випадків необхідне спільне застосування всіх продуктів з однієї лінійки – шампуню, кондиціонеру, сироватки, лосьйону, маски, спеціального спрею. До усунення авітамінозу потрібно підходити комплексно. Це не тільки використання косметичних засобів з відповідним призначенням для місцевого впливу, а й корекція харчування та приймання вітамінних комплексів для волосся.

Чого не вистачає шевелюрі

Зовнішнє застосування косметичних засобів часто дає швидкий, але нетривалий ефект. Приймання вітамінних комплексів для волосся забезпечує пролонгований результат. Максимальний ефект досягається, коли точно відомо, чого саме не вистачає вашим пасмам. Для цього необхідна відповідна діагностика та консультація трихолога. Особливо це важливо для тих, хто з різних причин не вживає необхідні для організму продукти.

Для гарного стану пасом особливо важливий кератин. Здорове волосся на 80-90% складається з кератину. Природне вироблення поступово зменшується. Поповнити запаси досить складно, якщо ви з різних причин не вживаєте тваринний білок. У такому разі саме правильно підібрані вітамінні комплекси для волосся допоможуть розв'язати проблему та поліпшити стан пасом.

Більшу частину важливих для краси локонів речовин і мікроелементів ми отримуємо з їжею. Особливо корисними будуть фрукти та овочі, які ви виростили самі. Але більшість із нас купують цю продукцію в магазинах. Сучасні технології допомагають збирати кілька врожаїв за сезон. Таке швидке дозрівання не дає змоги накопичити необхідну кількість корисних речовин, а щонайменше половина їх втрачається під час транспортування та зберігання. 

Очевидно, що саме вітамінні комплекси для волосся здатні впоратися з авітамінозом і значно поліпшити стан пасом. Правильно підібраний препарат забезпечує ефективну дію. Але йому потрібна підтримка – здоровий сон і відсутність стресів.

Реклама

Головне сьогодні