Сьогодні біля міськради розпочав свою роботу дводенний продовольчий ярмарок.

Хоча назвати це ярмарком важко, а тим більше «товарною експансією» (саме «товарну експансію» обіцяли кіровоградцям чиновники). На площі перед міською радою розташувалося з десяток торгівельних яток, та й ажіотажу серед покупців також не спостерігається.

Кіровоградців запевнили, що вони зможуть купити продовольчі товари, які користуються надзвичайно високим попитом: борошно, олію, цукор, крупи. Та замість цього на ярмарку можна було знайти лимони, квашену капусту, рибу, мед (і дуууже смачну медовуху), ковбаси, кукурудзяні палички та халву.

ТД вирішила перевірити, чи дійсно ціни на ярмарку дешевші, ніж в магазині.

Порівняємо, до прикладу, вартість товарів у супермаркеті «АТБ» та на кіровоградському продовольчому ярмарку.

Ціни на продовольчому ярмарку:

Олія коштує 22-23 грн/літр, яйця -13,50-15,50 грн/ десяток. За картоплю правлять 4 грн/кг, цибулю - 5 грн/кг. Лимони можна купити за 50 грн/кг. Ціна м’ясних виробів сягає 77 грн. «Продовольчі групи, що користуються сьогодні надзвичайно високим попитом: борошно, цукор, крупи» на ярмарку знайти не вдалося.

Кіровоград ярмарок ціни

Кіровоград ярмарок ціни

Кіровоград ярмарок ціни

Кіровоград ярмарок ціни

Кіровоград ярмарок ціни

Кіровоград ярмарок ціни

Кіровоград ярмарок ціни

Кіровоград ярмарок ціни

Кіровоград ярмарок ціни

Ціни в супермаркеті «АТБ»:

В «АТБ» ціни на зазначені товари мало чим відрізняються від ярмаркових, а подекуди той чи інший товар можна купити навіть дешевше.

Літр найдешевшої олії коштує 23,77 грн, яйця продають по 13, 65 грн/десяток. Лимони коштують 45,99 грн/гк, картоплю можна купити за 3,95 грн/кг.

Полиці в магазині заповнені товарами, які ще декілька днів тому були дефіцитними. Гречку можна придбати за 17, 99 грн/кг, рис - 19,99 грн/кг, борошно коштує 24,99 грн/1,8 кг.

Намагання міської влади покращити ситуацію на продуктовому ринку не принесло очікуваних результатів, а продовольчий ярмарок, який чиновники гордо величали «товарною експансією», не виправдав надій кіровоградців.

Фото Олександра Козловського, Точка доступу.


Головне сьогодні