Спеціальні стрілецькі навушники є абсолютно необхідним гаджетом для любителів полювання, стендової та високоточної стрільби. З початком війни в Україні кількість запитів на активні навушники зросла в сотні разів, адже це абсолютно необхідний елемент екіпірування кожного воїна, який зараз боронить Україну чи готується до цього. Якщо подивитися каталог: https://soundmag.ua/ru/catalog/headphones/?head_function_new=1394 , то можна побачити понад пів сотні моделей від різних виробників. Вибрати серед них оптимальну може бути непросто, тому ми підготували для вас невеликий матеріал, в якому розглянемо ключові параметри, на які варто звертати увагу перед купівлею.

Ключові критерії вибору активних навушників

В першу чергу варто розуміти, що будь-які навушники для стрільби мають єдиний принцип роботи - пасивне шумозаглушення. Суть в тому, щоб перекрити вухо та вушний канал, фізично обмеживши можливість звуку потрапляти на внутрішнє вухо. Недоліком такої схеми є те, що навушники глушать усі звуки. При необхідності поспілкуватися з побратимом чи командуванням навушники доведеться зняти, що створює певну небезпеку, та й просто незручно. Активні навушники відрізняються від пасивних тим, що мають систему вбудованих мікрофонів та внутрішні динаміки, як звичайні навушники. Мікрофони вловлюють навколишні звуки, та спрямовують їх у вухо власника. Але, як тільки електроніка фіксує гучний звук, понад 80-85 децибел (наприклад постріл зі зброї), вона моментально вимикає мікрофони, і навушники відпрацьовують в пасивному режимі. Відповідно варто звертати увагу на час реакції активних навушників: зазвичай це 0,02 секунди. Іншим важливим параметром є показник NRR. Це число, яке показує, наскільки сильно навушники заглушують зовнішні звуки. Бажано обирати моделі з NRR 22-23 і вище.

Додатковий функціонал активних навушників

В першу чергу корисним буде порт AUX, завдяки якому до навушників можна під'єднати радіосистему для спілкування зі штабом чи іншими членами групи. Також врахуйте, що для кріплення активних навушників на шолом вам знадобиться спеціальне кріплення, яке треба купувати окремо. І зверніть увагу на комфорт: спеціальні гелеві амбушури значно зручніші за штатні, але зазвичай не входять в комплект постачання, і продаються як опція.

Реклама

 

 


Головне сьогодні