Техніка Apple цінується за надійність, високу технологічність, стильний дизайн і зручність. Компанія пропонує вражаючий модельний ряд ноутбуків для студентів, бізнесменів, дизайнерів, програмістів. Нові моделі оснащені потужними відеокартами, тому підходять навіть для вимогливих ігор. Встановивши Steam на Apple MacBook, геймер отримує величезний вибір ігор різних жанрів. Також можна скористатися сервісом підписки на відеоігри Apple Arcade. Якщо ви шукайте ідеальний геймерський Макбук, то наш огляд допоможе зробити правильний вибір.

Apple MacBook

Критерії вибору ігрового ноутбука від Apple

Під час купівлі MacBook для ігор зверніть увагу на такі критерії:

  • продуктивність процесора;
  • параметри відеокарти;
  • розміри екрана;
  • обсяг оперативної пам'яті;
  • порти і система охолодження;
  • обсяг SSD-накопичувача.

Також треба враховувати кількість портів. Наприклад, моделі лінійки Pro оснащені трьома портами Thunderbolt 4 (USB-C), слотом для SDXC-карт, портом HDMI для підключення додаткового монітора з роздільною здатністю до 8K за частоти 60 Гц.

Apple MacBoo

MacBook Air 13 (2022) — найкращий бюджетний варіант

MacBook Air 13 оснащений новітнім чипом M2, який містить 8-ядерний процесор, 10-ядерний графічний процесор, до 24 ГБ оперативної пам'яті та до 2 ТБ вбудованої. Він має більш легкий корпус, ніж моделі лінійки Pro, тому вважається досить мобільним та зручним у використанні не тільки у домашніх умовах.

Графічної потужності чипа M2 вистачає для більшості ігор, якщо встановити помірні налаштування. LED-дисплей з технологією IPS і роздільною здатністю 2560×1664 забезпечує чудову якість картинки, що важливо для комфортної гри.

Завдяки вбудованій камері FaceTime HD 1080p геймер може знімати огляди та вести ігрові трансляції. Система спрямованих мікрофонів забезпечує чітке передавання та запис голосу.

MacBook Pro 16 — беззаперечний лідер 2023 року

16-дюймовий MacBook Pro оснащений 12-ядерним процесором і 38-ядерним графічним процесором. Оперативна пам'ять досягає 96 ГБ, а обсяг SSD-накопичувача — до 8 ТБ.

Модель 2023 року представлена у двох варіантах:

  • з чипом M2 Pro;
  • з M2 Max.

Обидві модифікації мають універсальний набір інтерфейсів, ємний акумулятор, екран Liquid Retina XDR з високою роздільною здатністю і реалістичною передачею кольору. Ігри на цьому дисплеї виглядають чітко та яскраво.

На MacBook Pro 16 можна задіяти технологію ProMotion, яка дає змогу отримати адаптивну частоту оновлення дисплея до 120 Гц. Найдосконаліша аудіосистема забезпечує насичений звук і глибокі баси, які максимально занурюють геймера в ігровий процес.

MacBook Pro 14 (2023) — компактна альтернатива

Якщо за характеристиками вам сподобався 16-дюймовий Макбук Про, але ви хочете купити більш компактну і бюджетну модель, придивіться до 14-дюймового пристрою. Він оснащений меншим екраном, але має аналогічні функції.

Для ігрових цілей вибирайте модель з найбільшим об'ємом пам'яті та SSD-накопичувачем. Оптимальний варіант — Макбук Про з чипом Apple M2 Pro, який має 12-ядерний центральний процесор і 19-ядерний графічний процесор, 1 ТБ вбудованої пам'яті та мінімум 32 ГБ оперативної пам'яті.

Система охолодження у Макбук Про 14 менш ефективна, ніж у 16-дюймової моделі, оскільки має менше простору для великих радіаторів і вентиляторів. Однак цей нюанс не заважає пристрою запускати сучасні вимогливі ігри. Для запобігання перегріву виробник рекомендує своєчасно оновлювати програмне забезпечення та сканувати Макбук на наявність шкідливих програм.


Головне сьогодні