Кіровоградщина долучилася до міжнародного проекту "Ukraine by drone".

Про це Точці доступу повідомили організатори.

Міжнародний соціальний проєкт, спрямований на популяризацію міст України, пам’яток архітектури та культурної спадщини, створений у 2018 році.

Учасники проєкту вже встигли відзняти за допомогою дрона архітектурні пам’ятки Кропивницького та Бобринця. На цьому не планують зупинятися і хочуть провести зйомку Гайворона, Голованівська, Новомиргорода, Знам’янки, Олександрії та Світловодська.

У Кропивницькому учасники "Ukraine by drone" були вже декілька разів, тож вдалося зробити серію фотографій історичної частини міста.

Учасники проєкту підтримують та популяризують позиціонування міст, яким займаюється місцева влада, чи активісти:

У Кропивницькому ми підтримали позиціонування "Перлина в центрі України" та провели зйомки історичної частини міста. У планах було зв’язатися з льотною академією, зняти аеропорт та музей авіації під відкритим небом. Тобто ми можемо робити серію фото та відеоматеріалів, які позиціонують місто за різними концепціями.

Зараз, коли проєкт вже "виріс" і про нього знають, при виборі локацій ми дослуховуємось до думки місцевих активістів, краєзнавців. Наразі місця для зйомок ми обираємо спонтанно, але вже почали формувати списки міст, у яких плануємо знімати та певні графіки. Хочемо знімати більше міст, у яких проживає від 50 до 100 тисяч населення, - розповів організатор проєкту Олексій.

Команда "Ukraine by drone" перетворює проєкт у платформу до якої можуть приєднатися ініціативні люди з регіонів:

Ми готові надавати їм поради щодо вибору локацій та техніки зйомок. У Кропивницькому вже є кілька місцевих мешканців, які готові долучитися до проєкту.

Більше фото, знятих за допомогою дрона у Кропивницькому та Бобринці, можна переглянути на сторінці проєкту "Ukraine by drone" у фейсбуці.

Вознесенський Собор у Бобринці

Читайте також: На Кіровоградщині встановили телефонну будку з таксофоном, яким майже пів століття (ФОТО)




Головне сьогодні