Міністерство оборони надало оперативну інформацію станом на 06:00 6 березня 2022 року щодо російського вторгнення, передає Точка доступу.

Розпочалася одинадцята доба героїчного протистояння українського народу російському воєнному вторгненню.

Збройні Сили і підрозділи Сил безпеки та оборони України ведуть запеклі бої з утримання визначених рубежів.

Противник, зазнаючи втрат, робить постійні спроби щодо ухилення від прямого вогневого контакту з нашими військами.

Угруповання сил оборони веде оборонну операцію у межах Південної, Східної та Північної операційних зон, аби відбити наступ ударних угруповань збройних сил окупантів, нанести ворогу максимальні втрати, недопустити вторгнення в глибину, утримати райони території держави та створити сприятливі умови для розгрому окупанта і відновлення контролю за втраченими територіями, відбиває удари засобів повітряного нападу противника.

Угруповання об’єднаних сил проводить оборонну операцію у східній частині Донецького операційного району. Основні зусилля зосередили на обороні Маріуполя та нанесенні вогневого ураження переважаючим силам противника.

Інші угруповання проводять оборонну операцію та ведуть оборонні бої на Слобожанському та у східній частині Таврійського напрямків.

Зокрема, підрозділи ДШВ ЗС України зупинили колони противника, що намагалися висунутися у бік Дніпропетровщини зі сторони Балаклії.

На Сіверщині проводять операцію з оборони Чернігова.

На Волинському напрямку готують смуги оборони у визначеній операційній зоні вздовж державного кордону України.

На приморському напрямку обороняють пункти базування, морські порти на Чорному морі. Так, в Миколаївській області спланували та реалізували захоплення значної кількості броньованої та автомобільної техніки противника.

На інших напрямках частини та підрозділи ЗС України проводять стабілізаційну операцію та виконують завдання територіальної оборони з метою недопущення наступальних дій та діяльності диверсійно-розвідувальних груп.

Угруповання Повітряних Сил ЗС України зосередило зусилля для відбитті ракетно-авіаційних ударів противника, протиповітряному прикритті важливих об’єктів України та угруповань військ.

Загалом, станом на цей час, втрати авіаційної техніки російських окупаційних військ становлять 88 літаків та вертольотів.

Деяких ворожих льотчиків, які катапультувались і вижили, знайшли українські воїни. Їм надали медичну допомогу і вони вже дають свідчення про злочини путінського режиму проти людяності.

Противник намагається не втратити наступального потенціалу але, в обстановці, що склалася, має великі втрати в озброєнні, техніці та особовому складі. За рахунок супротиву всього українського народу противник деморалізований. Резерви російських окупантів, що надходять на доукомплектування підрозділів, мають вкрай низький морально-психологічний стан, через обізнаність про реальний стан справ.

Читайте також: Депутати обласної ради Кіровоградщини закликали НАТО закрити небо над Україною

Фото обкладинки: Слово і Діло


Головне сьогодні