Працівники Служби безпеки України затримали хлопця з Кіровоградщини і підлітка з Черкащини, яких підозрюють у підпалі двох автомобілів військових.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ Черкаської області, передає Точка доступу.

Служба безпеки встановила, що авто військових підпалювали в Умані на Черкащині. Підозрюють 21-річного уродженця Кіровоградщини та 16-річного підлітка з Умані. За версією СБУ, вони шукали "швидкого заробітку" в інтернеті, діяли переважно у парі, заздалегідь готували легкозаймисту суміш. Після того, як обирали машини військових, фотографували їх , а знімки надсилилали "на узгодження" росіянам. Потім підпалювали їх та знімали це на відео. У такий спосіб нібито "звітували" російському куратору.

Підозрюють, що протягом доби молодики спалили службовий позашляховик та мінівен українських захисників.

Їх затримали по "гарячих слідах". Під час обшуків за місцем проживання у них вилучили мобільні телефони, які вони використовували для координації своїх дій та спілкування російською стороною.

Слідчі Служби безпеки повідомили обом хлопцям про підозри за ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань,  вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Обом загрожує до 8 років тюрми.

підозрюють у підпалі авто військових жителя Кіровоградщини

Як писала Точка доступу раніше, жительку Олександрії визнали виннoю у підпалі автівки нацгвардійця та засудили дo 6 рoків пoзбавлення вoлі.

Читайте також: Чоловіку з Кропивницького загрожує довічне ув’язнення. Його підозрюють у підготовці ракетних ударів по області


Головне сьогодні