Депутати шести політичних сил міської ради – "Батьківщина", БПП, "Об'єднання Самопоміч", ВО "Свобода", "УКРОП" та "Радикальна партія" створюють більшість нового формату та йдуть в опозицію до міського голови. Про це народні обранці повідомили під час прес-конференції сьогодні, 1 серпня.

Інформацію про це з місця подій передає кореспондент Точки доступу.

Нагадаємо, під час четвертої сесії Кропивницької міської ради виник політичний конфлікт між депутатами більшості та міським головою Андрій Райковичем через кандидатуру на посаду його заступника.

На думку депутатів більшості, голосування за призначення предстаниці "Опоблоку" Катерини Дзюби на таку важливу посаду, як заступник міського голови з гуманітарних питань, свідчить про співпрацю Андрія Райковича з представниками опозиції.

Мер сформував нову більшість, до якої увійшли представники "Опозиційного блоку", – зазначив лідер фракції "Батьківщина" Олександр Цертій.

У співпраці з цією політичною силою депутати більшості вбачають зраду ідеям Майдану.

На сьогоднішній день Андрій Павлович став в опозицію до своєї громади, – говорить депутат від фракції "БПП" Валентина Яремчук.

Представники демократичної більшості наголошують, що співпраця з представниками "Опозиційного блоку" суперечить інтересам громади, яку  вони представляють і тим  цінностям, які вони захищають.

Конкретного плану щодо подальших дій депутати не озвучили, наголосивши лише на тому, що нинішнє об'єднання політичних сил, що формує більшість міської ради, працюватиме надалі і формально переходити в опозицію не буде. Як зазначають народні обранці, вони будуть більш детально розглядати всі питання на засіданнях ради, особливо тих, що стосується кадрових призначень на важливі посади, щоб не допустити "захоплення" влади опозиційними силами. 


Головне сьогодні