За новим спрощеним порядком до Польщi з України успiшно виїхали двi групи, до складу яких входять 85 дiтей з вразливих груп та дев’ятеро супроводжуючих.

Про це повiдомляє Точка доступу з посиланням на Мiнiстерство соцiальної полiтики України.

У складi групи присутнi дiти-сироти, дiти, позбавленi батькiвського пiклування, дiти з навчально-реабiлiтацiйних центрiв, з дитячих будинкiв, спецiалiзованих шкiл, центрiв соцiально-психологiчної реабiлiтацiї.

Процедура спрощеного виїзду за кордон для дiтей з вразливих категорiй дозволяє швидко перемiщувати дiтей групами у безпечнi мiсця за наявностi лише двох документiв щодо кожної дитини.

Групи з Черкаської та Кiровоградської областей безпечно довезли до пункту перетинання кордону, створивши "зелений коридор". Перетин кордону вiдбувся без затримок та непорозумiнь.

Нагадуємо, що супроводжуючi зобов’язанi протягом одного робочого дня поставити дiтей на консульський облiк у консульськiй установi України в країнi перебування.

Консульська установа протягом одного робочого дня зобов’язана через МЗС поiнформувати Нацсоцслужбу про постановку дiтей на консульськiй облiк.

Спрощений порядок перетину кордону для дiтей з вразливих категорiй затверджений постановою Кабiнету Мiнiстрiв України №166 "Про внесення змiн до Правил перетинання державного кордону громадянами України".

Читайте також: 11-та доба війни: опеpативна інфоpмація від Міністерства оборони


Головне сьогодні