Учениця 11 класу Златопільської гімназії, що на Кіровоградщині, Валерія Чорна перемогла у конкурсі  "Ельворті-НМС", який оголосив Економіко-технологічний інститут імені Роберта Ельворті. Переможець отримує стипендію на навчання в англійській школі, що готує молодих людей до вступу до англомовних вишів. 

Оскільки імʼя Ельворті повʼязане з нашим обласним центром, тут проводили окремий конкурс - крім загальноукраїнського, який проходив у Києві. А загалом конкурс "Ельворті-НМС" проходить у 14 країнах.

Зазначимо, минулого року Валерія посіла друге місце. Зараз вона виборола право повної стипендії в обраній організаторами конкурсу школі, де вивчатиме математику, вищу математику, фізику, компʼютерні науки. Якщо за результатами першого року навчання буде визнане успішним, стипендія може бути продовжена ще на рік.

Точка доступу поспілкувалася з переможницею про особливості конкурсу, плани на майбутнє та її поради іншим представникам талановитої молоді.

Цього року в конкурсі взяли участь близько 40 осіб, - розповідає Валерія. - Це значно менше, ніж у 2018. Чимало минулорічних учасників відсіялися просто за віковими обмеженнями, побачила всього кілька знайомих облич.

Дівчина розповіла, що конкурс проходив за тією ж системою - тестування, написання ессе, співбесіда.

Для ессе я обрала тему "Що краще - слідувати за мрією чи орієнтуватися на ринок професій?". Цього року мені було легше, адже я вже все проходила, - продовжила свою розповідь Валерія. - Співбесіда з представниками конкурсної комісії була складним випробуванням, адже для нас складно швидко адаптуватися до розмови з корінними англійцями, у них вимова значно відрізняється від тої, яку ми чуємо від викладачів.

Співбесідниця розповіла, що дуже позитивне враження справили Дейвід Моррісон та Джон Вік, які проводили співбесіду - один з них 20 років був директором школи у Великобританії, другий - 25 років віддав таким же конкурсам.

Ми говорили на складні теми - наприклад, задавали таку ситуацію: "Людина, яка проживає в готелі, була незадоволена сервісом і вбила працівника, що приніс брудні подушки. Чи змогли б ви бути адвокатом вбивці?". Ще мене запитували, чим на мою думку, точні науки (фізика, математика) суттєво відрізняються від історії та мистецтва. Я сказала, що останнє створюється людьми, а перше ми тільки досліджуємо і намагаємося зрозуміти. До того ж закони фізики діють на всіх однаково, а у людей багато неоднозначностей.

Нам одночасно треба було показати й словниковий запас, і спосіб мислення, й презентувати свої цінності. Але загалом співбесіда проходила в дружній атмосфері.

Загалом повну стипендію дали 4 дітям з України ( у тому числі й Валерії), ще чотирьом запропонували неповну стипендію.

Я бажаю усім, хто має якусь мету, йти до неї, брати участь в конкурсах, наполегливо працювати. І успіх вас обовʼязково знайде!

Читайте також: Дві родини з Кіровоградщини взяли участь у проекті "Міняю жінку": враження учасниці


Читайте також: Директорка мовної школи Любов Яновська: як побудувати успішний бізнес і реалізувати себе (ФОТО)


Читайте також: Катар очима вуличних артистів: еквілібрист із Кіровоградщини підкорив арабських шейхів (ФОТО)

Читaйте нaс у Telegram тa Facebook. Підписуйтесь нa нaші стoрінки тa будьте в курсі oстaнніх нoвин.


Головне сьогодні