З початку епідсезону у Кіровоградській області зареєстрували 52 випадки грипу, з них 26 хворих – діти.

Про це під час брифінгу розповіла головна державна санітарна лікарка у Кіровоградській області Надія Оперчук, передає кореспондентка Точки доступу.

Епідпоріг захворюваності на грип перевищений на 21,5%

Із 52-х зареєстрованих випадків грипу на вірус грипу типу А захворіли 50 людей, решта двоє – на вірус грипу типу В, розповіла Надія Оперчук.

За симптомами грип починається раптово, з різкого підвищення температури. Біль у горлі додається згодом. Тоді як covіd-19 починається навпаки – з респіраторних ознак проявів хвороби.

Сказала, що у минулому епідсезоні поріг захворюваності на грип не був перевищений.

Кіровоградщина готувалась до епідсезону

Медичні заклади області готові приймати хворих на грип. Забезпечені засобами індивідуального захисту, дезінфекторами і медикаментами.

Надія Оперчук нагадала, що рішення переводити заклади освіти на іншу форму навчання чи запроваджувати карантин, ухвалюють органи влади на місцях.

Якщо фонова захворюваність на грип і респіраторні вірусні інфекції у закладі освіти становить 20 і більше відсотків, школу або клас можуть перевести на дистанційну форму навчання.

Нагадаємо, 7 лютого понад 10 тисяч школярів Кіровоградської області перевели на дистанційне навчання. Половину – через підвищення захворюваності на грип.

Найефективніший засіб захисту від грипу – вакцинація

Профілактичні щеплення від грипу і коронавірусної хвороби можна робити в один день, але у різні ділянки тіла, розповіла Надія Оперчук.

Нещодавно Кіровоградщина отримала ще 790 доз вакцини від грипу і передала її у заклади охорони здоров’я. На сьогоднішні ранок є 700 доз вакцини від грипу.

Щоб отримати щеплення від грипу, слід звернутись до сімейного лікаря. Надія Оперчук додала, що у цьому епідсезоні від грипу вакцинувались понад чотири тисячі людей, з них майже дві тисячі – медики.

Читайте також: Освітні втрати: що це таке і як навчаються школярі Кіровоградської області під час війни


Головне сьогодні