Сьогодні, 24 веpесня, Кpопивницький відзначає 268 pоків від дня заснування. Зазвичай День міста кpопивничани святкують у третю суботу веpесня. Цьогоpіч уpочистості пеpенесли.

Сьогодні ми не святкуємо, але ми не можемо пpовести цей день без пpивітань, без великої шани і подяки людям, які пpацюють на благо гpомади. Щиpий уклін усім тим, хто пpацює задля Укpаїни, задля нашої Пеpемоги, — зазначив голова обласної військової адміністpації Андpій Райкович.

Кропивничани наближають Перемогу на фронті і в тилу

З нагоди 268-ї річниці міста Кропивницького понад пів сотні кропивничан відзначили нагородами і подяками за вагомий внесок у розвиток міста, активну громадську й волонтерську діяльність, за мужність і відвагу під час захисту України від російського агресора.

 Так, орденом "За мужність" ІІІ ступеня нагородили водіїв комунального підприємства «Електротранс» Віктора Воротнюка, Ігоря Декусара, Олександра Дзицюка, Володимира Каніковського, Олександра Короловича, Василя Штомпеля, Олега Шутку.

Музичним подарунком усім учасникам урочистостей став уже відомий український “На землі, в повітрі і на морі” у виконанні оркестрів муніципального та 3-го полку спецпризначення імені Святослава Хороброго та солістів-вокалістів 3-го полку та обласної філармонії.

Понад 200 днів війни: Кропивницький — найбільший гуманітарний хаб у центрі України

213 днів найстрашнішої війни Кропивницький приймає вимушених переселенців із гарячих точок. Невтомна волонтерська команда зустрічає усіх, хто вирвався із пекла війни: турбується, облаштовує, допомагає, не залишає без уваги жодного дорослого і дитини.

Сьогодні День міста разом з кропивничанами відзначають представники осередків міських рад міст Маріуполя, Луганська, Покровська та Херсона. 

І за давньою українською традицією нових членів кропивницької родини зустріли хлібом – сіллю: “Ви не біженці, ви – наші! Ми всі – Україна! Кропивничани кажуть: “Ласкаво просимо!”.

Діти із хореографічного ансамблю “Світанок” вручили короваї представникам усіх осередків евакуйованих міських рад.

Хліб із першого урожаю зі щедрої ниви Кіровоградщини прийняли Олена Швидка, координаторка центру "Я – Маріуполь"; Ілля Заруба, директор департаменту інформаційних технологій Херсонської міської ради; Тетяна Новікова, очільниця центру підтримки ВПО Луганської області, голова Щастинської районної військової адміністрації та Алевтина Жук, керуюча справами виконавчого комітету Покровської міської ради Донецької області.

Своєю чергою представники внутрішньо переміщених осіб хліб вирішили передати нашим захисникам, яку боронять Україну від російських окупантів.

Родини переселенців отримали ордери на службове житло

Щороку до Дня міста вручають ордери на квартири: попри війну і всі труднощі, цей рік теж не виняток. 

Сьогодні службове житло отримали вимушені переселенці, які вирішили пов’язати свою долю з Кропивницьким і вже трудяться на благо усієї громади. 

Ордери на службове житло п'ятьом родинам вимушених переселенців вручив заступник міського голови Олександр Мосін.

Ордер на двокімнатну квартиру отримала родина хірурга з Мелітополя Запорізької області Олексія Петуніна, на однокімнатну квартиру — родина лікарів з Луганська. Подружжя Дмитро Ланговий та Тетяна Гофман — дитячі лікарі.

Лікарка-фізіотерапевт з  Рубіжного, Луганської області Людмила Теплинська отримала ордер на однокімнатну квартиру. Пані Людмила була поранена, доліковувалася у Кропивницькому, і коли медперсонал лікарні швидкої медичної допомоги дізнався, що вона лікарка, одразу ж запропонував їй роботу. 

Всі лікарі, які отримали сьогодні службове житло, уже працюють в лікувальних закладах Кропивницького не перший місяць.

Цього дня ордери на службові однокімнатні квартири отримали також працівниці житлово-комунальної сфери Валентина Клюшніченко та Фаїна Фельдман.

"Смілива гривня": У Кропивницькому до дня міста зібрали майже 200 кілограмів монет на Перемогу 

Дві скриньки металевих монет, які заважили майже на двісті кілограмів, зібрали кропивничани в рамках благодійної акції Національного банку “Смілива гривня”. Гроші, зібрані для нашої Перемоги, кропивничани передали під час святкування Дня міста представниці Ощадбанку.

Ще влітку Кропивницький долучився до благодійної акції Національного банку «Смілива гривня». Скриньку для збору грошей розмістили в Центрі надання адміністративних послуг, щоб усі охочі могли долучитися до ініціативи та підтримати Збройні Сили України. Особливо активно приносили до скарбнички свої заощадження діти. 

Від Кропивницького — ЗСУ: захисники на День міста отримають три автомобілі і 268 кілограмів патріотичних пряників

Із перших днів повномасштабної війни Кропивницький єдиною громадою працює на Перемогу. До 268-ї річниці заснування міста кропивничани зробили подарунок Збройним Силам України — передали на передову три автомобілі і 268 кілограмів патріотичних пряників.

Тисячі небайдужих кропивничан взяли участь у патріотичній акції "Місто-іменинник — ЗСУ". Долучилися до збору коштів на придбання автомобіля для Збройних Сил України колективи шкіл, культурних осередків, медиків, посадовців, волонтери, підприємці. Кропивничани перевиконали план утричі, тому вдалося придбати не одне авто, а три.

Автомобілі і пряники, виготовлені кропивницькими кондитерами, цього ж дня поїхали на передову.




Головне сьогодні