У Кропивницькому 90-річна жінка плете килимки для українських захисників. Вже зв’язала сім десятків кружалець для бліндажів та автомобілів. Запланувала зробити сотню виробів. Із волонтеркою, якій не заважають ні вік, ні хвороби, познайомилися журналісти Точки доступу.

Лідія Міщенко в липні цього року святкуватиме 90-річний ювілей. Все життя жінка працювала бухгалтером. Із Харківщини на Кіровоградщину переїхала у 2001-му році, після смерті чоловіка. Має трьох дітей – доньку та двох синів. Один із синів одружився на кропивничанці, тож покликав матір переїхати поближче до нього. Рукоділлям жінка займається близько десяти років. Нині плете килимки для українських захисників.

Волонтерство

На кружальцях – всі кольори веселки. Однакових виробів немає.

Килимок

Сім кольорів, у кожному сім кольорів. Ось дивіться: один, два, три, чотири, п’ять, шість, сім… кругом так.

Кольорова гамма

Тканину бабуся Ліда купує вживану. Потім пере, ріже на смужки. Від цього зізнається, має на руках мозолі, та мотає у клубки.

Ріже тканину

Вночі встаю і ріжу. Приношу ще стіл із кухні і ото так ріжу.

Допомога армії

Волонтерству пенсіонерка приділяє весь вільний час.

Рукоділля

Приділяю весь свій час до темноти. Це ж не лише клубки зв’язати. А клубки там, де сходяться, треба обрізати, де зшити. Обпалити над вогнем кожну ниточку.

Хенд-мейд вироби

За три зимові місяці волонтерка сплела для військових сім десятків кольорових кружалець. До одної з посилок приклала листа з побажанням українським захисникам якнайшвидшої перемоги. А Путіна, каже, хай забере його ж рідна земля.

Допомога українським захисникам

Готові килимки бабусі Ліди волонтери разом із іншої допомогою відправляють на передову. Хлопці та дівчата, радіє, захоплюються – красиві.

Дізналися вже військовослужбовці, приїжджають, приходять і забирають. Кажуть: "Ми бліндажі застеляємо". Потім в машину на сидіння беруть.

В'язання гачком

Для наших захисників волонтерка запланувала вив’язати сотню теплих килимків.

Допоможи українській армії

Разом до перемоги

Якщо лишається хоч трохи вільного часу після домашніх справ та плетіння кружалець, бабуся Ліда читає. Хвороба очей жити активно їй не заважає. Жіночі романи читає через товсту лупу. Лише, каже, викинула з шафи всю російську літературу.

Окрім плетіння кружалець, бабуся Ліда донатить на потреби армії зі своєї пенсії.

Пенсіонерка-волонтерка

Читайте також: Працює в університеті та чекає чоловіка з полону: історія жінки, яка переїхала з Маріуполя до Кропивницького


Головне сьогодні