Депутати Кіровоградської обласної ради перерозподілили 25 мільйонів гривень з обласного бюджету, передає Точка доступу.

Пропозицію бюджетної комісії підтримали 47 народних обранців.

Гроші виділять на купівлю медикаментів за програмою підтримки учасників АТО. 350 тисяч гривень гроші виділять на купівлю холодильних камер для дитячого патологоанатомічного бюро.

Окремо спрямують 10 мільйонів на реконструкцію інфекційного відділення в Олександрії та 15 мільйонів ремонт операційного відділення у кропивницькій лікарні швидкої медичної допомоги.

Голова бюджетної комісії Сергій Коваленко зазначив, що вкрай необхідно завершити реконструкцію інфекційного відділення в Олександрії до початку нової хвилі коронавірусу. Адже в Олександрії медичну допомогу отримують близько 200 тисяч жителів області. І якщо інфекційне відділення не встигнуть реконструювати, то хворі їхатимуть до медичних закладів Кропивницького, які можуть не витримати навантаження.

Міський голова Кропивницького Андрій Райкович наголосив на необхідності розвивати медичну галузь. Міський голова зазначив, що проведення  реконструкції операційного блоку в лікарні швидкої медичної допомоги загалом обійдеться в 47 мільйонів гривень.

Фінансові питання викликали обговорення в сесійні залі. Заступник голови ОДА Сергій Шеремет зазначив, що 25 мільйонів гривень – майже всі вільні кошти обласного бюджету.

Ми намагалися зберегти ці кошти на рахунок екстрених випадків: купівлі необхідного медобладнання, утримання комунальної сфери, виплату заробітних плат для працівників бюджетної сфери. Обласна державна адміністрація підтримує виділення грошей для купівлі ліків учасникам АТО та купівлі медичного обладнання. Але ми повинні приймати виважені рішення та детально проаналізувати кожну пропозицію, – зазначив Сергій Шеремет.

Директор департаменту охорони здоров’я Олег Рибальченко також закликав депутатів глибше вивчити ситуацію та виваженіше підійти до перерозподілу коштів.

Читайте також: Кіpовогpадщина: пеpед початком сесії обласної pади вpучили відзнаки та нагоpоди (ФОТО)


Головне сьогодні