На Кiровоградщинi правоохоронцi викрили дiяльнiсть органiзованої злочинної групи з числа посадовцiв облавтодору та керiвникiв пiдприємств-пiдрядникiв робiт на привласненнi державних грошей, видiлених на реконструкцiю дорiг мiсцевого значення.

Про це повiдомляє Точка доступу з посиланням на пресслужбу обласної прокуратури.

Наразi шiстьом членам органiзованої злочинної групи повiдомили про пiдозру.

Пiдозрюванi завдали державi збиткiв на понад мiльйон гривень.

Слiдчi встановили, що високопосадовцi та працiвники облавтодору вiдповiдної спецiалiзацiї спiльно з керiвниками фiрм, якi виконували пiдряднi роботи, налагодили механiзм привласнення бюджетних грошей, передбачених на капiтальний ремонт мiсцевих автошляхiв. Роботи проводили не в повному обсязi, з порушенням державних будiвельних норм, а одержану "рiзницю" привласнювали. Для цього учасники оборудок вносили недостовiрнi вiдомостi до звiтної документацiї.

Правова квалiфiкацiя кримiнального правопорушення — ч. 5 ст. 191, ч.2,4 ст. 358, ч.2 ст. 366 КК України.

Досудове розслiдування здiйснюють слiдчi ГУНП в Кiровоградськiй областi, оперативний супровiд —  управлiння стратегiчних розслiдувань Департаменту Стратегiчних розслiдувань Нацполiцiї України.

Примiтка. Вiдповiдно до ст. 62 Конституцiї України людину вважають невинуватою у вчиненнi злочину i не можуть пiддати кримiнальному покаранню, доки її вину не доведуть в законному порядку i встановлять обвинувальним вироком суду.

Читайте також: На Кіровоградщині прокуратура оскаржує вирок винуватцю ДТП із чотирма загиблими



Головне сьогодні