Флешмоб під гаслом «Вода – об’єднує!» відбувся з нагоди Міжнародного дня Миру у Кіровограді сьогодні, 21 вересня, передає кореспондент Точки доступу.

Ініціювали захід водоканали всіх областей країни.

Біля фонтана на площі Героїв Майдану діти у вишиванках вишикувалися у формі краплинки. У кожного в руках був синій аркуш паперу, що символізував воду. Піднявши ці аркуші догори, діти вигукували «Вода – об'єднує! Україна – за мир!». Таким чином організатори показали, що вода – це те, що об’єднує всіх, тому її потрібно берегти для наступних поколінь.

– Це коротка акція, яка на даний момент проходить в усіх обласних центрах України, – прокоментував генеральний директор ОКВП «Дніпро – Кіровоград» Роман Ілик. – Діти в ігровій формі зібралися біля фонтану в одну велику крапельку, щоб сказати, що ми – за мир, а вода – об’єднує. Ми домовилися з іншими водоканалами про проведення такої акції. Водоканали – за мир, – сказав Ілик.

Міжнародний день миру встановлений резолюцією Генеральною Асамблеєю ООН від 30 листопада 1982 року і відзначається в 3-й вівторок вересня. Генеральна Асамблея в резолюції 55/282 від 7 вересня 2001 року ухвалила, що починаючи з 2002 року Міжнародний День Миру буде щорічно відзначатися 21 вересня.

Асамблея заявила, що День Миру буде відзначатися як день глобального припинення вогню і відмовлення від насильства, запропонувавши всім державам і народам дотримувати припинення воєнних дій протягом цього дня.


Головне сьогодні