Надзвичайний і повноважний посол Латвійської Республіки в Україні Аргіта Даудзе взяла участь у презентації виставки харківського фотомайстра Володимира Оглобліна «Рига — 2014» в обласній бібліотеці імені Чижевського.

Про це повідомляє кореспондент Точки доступу.

Пані посол зазначила, що мистецтво, у тому числі й фотографії, сприяє зближенню України та Латвії.

Аргіта Даудзе зазначила, що нинішні українські реалії перегукуються з тими, що відбувалися в Латвії у 80-х роках минулого сторіччя.

- Латвія підтримує Україну. Наприкінці 80-х років у нас була дуже сильна національна самосвідомість людей. Пам'ятаю свої шкільні роки, коли ще не була встановлена незалежність Латвії, люди вже носили якісь маленькі значки. Можливо, в перший час не буде відкрито, але поступово вже більш відкрито. У 1989 році відбулася акція «Балтійський шлях», коли мешканці трьох балтійських країн — Латвії, Естонії та Литви прийшли до моря і стали рука в руку, аби показати свою єдність на шляху встановлення незалежності.

Пані посол також висловила підтримку курсу нашої держави на євроінтеграцію. Серед тих, хто підтримав нашу країну у неоголошеній війні з Росією, були й латвійські митці.

Так, артисти Нового ризького театру, відомого за межами Латвії, підтримали прагнення України до суспільних та політичних змін.

- Артисти відмовились від гастролей до Росії на знак протесту проти російської агресії в Україні, - розповіла пані посол.

Нагадаємо, фотовиставка відкрилась у рамках комунікаційної кампанії «Рига 2014 – Культурна столиця Європи».


Головне сьогодні