У Кропивницькому біля житлових будинків, що на Ковалівці, живуть безпритульні коти. Ще влітку багато з них були маленькими кошенятами, зараз же — малюки виросли та готуються до холодів. За тваринами доглядають місцеві жителі, які регулярно приносять їм їжу, ставлять воду та встелили килимки.

Наразі у Кропивницькому немає муніципальної програми стерилізації безпритульних котів, розповіла Точці доступу волонтерка організації захисту тварин "Бім" Світлана Лук’янчук. Тварин стерилізують волонтери.

За її словами, до війни в місті діяла програма стерилізації безпритульних собак. Зараз, у зв’язку зі складною ситуацією, вона призупинена.

Зараз волонтери отримують допомогу на стерилізацію безпритульних собак та котів від міжнародних фондів, які періодично надають транші. Тварин безкоштовно стерилізують на базі притулків для тварин "Щасливий пес" та "Бім".

Котам не роблять "кліпси", які вказують на те, що тварина стерилізована.

Протягом цього року організація "Бім" отримала вже низку траншів. Стерилізацію розпочали наприкінці липня. З того часу безкоштовно стерилізували вже понад 150 безпритульних тварин.

Перший транш у нас був на 70 котів та 30 собак, наступний на 25 котів та 20 собак, в рамках траншу, який наразі триває, ми мали можливість стерилізувати 20 собак та 30 котів.

Небайдужі містяни можуть привезти на безкоштовну стерилізацію безпритульних тварин. Для цього треба попередньо записатися. За словами пані Світлани, наразі залишилося 10 місць для котів. Записатися на процедуру можна за номером: 066 672 64 30.

Після стерилізації тварину слід протягом тижня тримати вдома, а після цього періоду можна відпускати на вулицю.

Фото: Олександра Ільченко


Головне сьогодні