Сьогодні, 18 листопада, у Кропивницькому відбулося засідання сьомої сесії Кіровоградської обласної ради.

Перед початком засідання  під стінами обласної ради депутатів зустрічали освітяни, які приїхали до обласного центру на акцію протесту проти закриття навчальних закладів в їх селищах. 

У сесії взяли участь 52 депутати, відсутні – 9. За кілька годин роботи вони встигли розглянути ряд важливих для області питань, що стосуються медичної, освітньої, наукової та промислової галузі, покращення інфраструктури, перейменування, а також організації роботи обласної ради. 

Одним з важливих питань, що стосується Кропивницького, було рішення про передaчу мaйнoвoгo кoмплекcу вoдoпocтaчaння тa вoдoвідведення cмт Нoвoгo на баланс "Дніпро-Кіровоград", завдяки якому від міста до селища буде побудовано новий водогін. 

Найбільше дискусій викликали питання, що стосуються оптимізації навчальних закладів в області. Зокрема це стосується передачі до комунальної власності міста Олександрії Пантаївської школи-інтернату. Проти такого рішення активно виступали педагогічний колектив закладу, учні та їх батьки. В результаті проект рішення так і не набрав необхідної кількості голосів депутатів, і школа-інтернат залишилась на балансі обласної ради. 

Наступне пленарне засідання обласної ради заплановане на 23 грудня. 

Детальніше, як працювали депутати обласної ради, дивіться крізь призму об'єктива Олександра Козловського. 




Головне сьогодні