У Кропивницькому запустили курс першої домедичної допомоги для дорослих. За чотири заняття учасники отримають необхідні знання та практичні навички для надання допомоги в екстремальних ситуаціях, а по завершенню курсу сертифікат. Участь безоплатна. 

Про це повідомляють організатори — освітньо-культурний та волонтерський Гончаренко центр спільно з Радою учасників бойових дій, інвалідів війни, членів сімей загиблих та волонтерів "Патріот".

У ситуації війни вміння надавати першу медичну допомогу стає надзвичайно важливим і може врятувати не тільки ваше життя, а безліч інших людських життів. В умовах обстрілів, яким піддається і Кропивницький, маючи навички надання домедичної допомоги, ви можете зберегти життя собі та близьким до прибуття фахівців. У надзвичайних ситуаціях кожна секунда є важливою. Швидка та відповідна допомога може значно підвищити шанси на виживання поранених, — зазначають у просторі.

Курс складатиметься з чотирьох занять. Перший тренінг проведуть 23 жовтня о 14.00 у Гончаренко центрі Кропивницький, що на вулиці Велика Перспективна, 4а. Тривалість тренінгу-практикуму — чотири години. Зареєструватися можна за цим посиланням. 

На ньому говоритимуть про:

  • правові підстави та безпекові питання при наданні допомоги;
  • ознаки критичної кровотечі і зупинка її за допомогою турнікета;
  • прямий та непрямий тиск, методи тампонади, використання тиснучих пов'язок;
  • практичні відпрацювання та симуляції реальних ситуацій;
  • розробка плану дій під час стрілянини.

Тренерка курсу — Олена Кочнєва — допоможе містянам засвоїти правила домедичної допомоги, напрацювати відповідні навички та навчитися діяти самостійно в критичних ситуаціях.

Читайте також: Чи розпізнаєте ви фейк? Жителів Кропивницького запрошують взяти участь у всеукраїнському тесті з медіаграмотності


Головне сьогодні