У березні минулого року водій маршрутки на вулиці Короленка, що у Кропивницькому, на смерть збив жінку, яка переходила дорогу на пішохідному переході.

Про це йдеться у реєстрі судових рішень, передає Точка доступу.

Обставини ДТП

Автопригода сталась 12 березня орієнтовно о 18.00. Як писала Точка доступу раніше, від удару жінка 1947 року народження загинула на місці.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України. Це порушення правил дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження.

Водію, який скоїв ДТП, загрожувало покарання у вигляді позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Водій визнав вину і розкаявся

У матеріалах суду йдеться, що водій повністю визнає вину і розкаюється у тому, що сталось. Суду пояснив, що своєчасно не помітив жінку, яка переходила дорогу, оскільки, можливо, відволікся від керування. Просив суворо не карати, щиро розкаявся у вчиненому, просив вибачення у потерпілих.

Серед потерпілих – донька і онук загиблої жінки.

Вирок – іспитовий термін на три роки

Водія маршрутки суд визнав винним.

Призначити йому покарання у виді позбавлення волі строком на 4 роки з позбавленням права керування транспортним засобом строком на 3 роки, – йдеться в ухвалі.

Водночас на підставі статті 75 Кримінального кодексу України суд вирішив звільнити обвинуваченого від відбування призначеного покарання з іспитовим строком на 3 роки.

У цей період засуджений зобов’язаний з'являтися в органи пробації для реєстрації, повідомляти органи пробації про зміну місця проживання, роботи чи навчання.

Також в ухвалі йдеться про те, що обвинувачений має сплатити на користь онука загиблої 165 тисяч гривень компенсації за моральну шкоду, а на користь доньки жінки – 175 тисяч гривень. Слід додати, що рідні просили, щоб водій виплатив кожному по пів мільйона гривень моральної шкоди.

Вирок можна оскаржити протягом місяця.

Читайте також: На Кіровоградщині судитимуть посадовця ДСНС, якого обвинувачують у продажі довідок військовозобов’язаним (ВІДЕО)


Головне сьогодні