У Кропивницькому фахівці Держпродспоживслужби повідомили, в яких стравах з їдальні школи №8 знайшли збудники стафілококу та гострої кишкової інфекції, повідомляє Точка доступу.

Як повідомили у службі, збудники знайшли в трьох стравах:

  • печеня по-домашньому;
  • салат із буряка;
  • яйце варене.

Нагадаємо, 28 січня у школі №8 у Кропивницькому зафіксували спалах гостpої кишкової інфекції. Фахівці обласного лабоpатоpного центpу встановили, що пpичиною захвоpювань є патогенний вид стафілококу. Пpи бактеpіологічному дослідженні матеpіалів від 4-х захвоpілих дітей та одного з пpацівників хаpчоблоку виділено Staphylococcus aureus, що є частою пpичиною хаpчових токсикоінфекцій.

Як повідомили в пресслужбі Держпродспоживслужби області, згідно з результатами лабораторних досліджень готових страв та змивів з поверхонь (столи, посуд, розробні дошки) у 3 пробах готових страв та в 6 змивах з поверхонь були виділені бактерії групи кишкової палички, перевищений вміст загальної кількості мезофільних аеробних та факультативно-анаеробних мікроорганізмів (МАФАМ) та патогенний стафілокок.

Матеріали справи передали в Головне управління Національної поліції в області.

Читайте також: Отруєння в школі Кропивницького: в харчоблоці школи не виявили збудників кишкових інфекцій

Фото обкладинки умовне, з відкритих джерел


Головне сьогодні