Кропивничанин Вадим Довгорук, який у лютому 2015 року отримав під Дебальцем тяжкі поранення, в результаті чого лишився без двох ніг і однієї руки, піднявся на Говерлу.

Про це повідомляє Точка доступу з посиланням на фейсбук-сторінку командування Сил спеціальних операцій ЗС України.

Життя Вадима Довгорука — це низка перемог над собою. А ще —приклад справжнього прояву сталевої волі, — зазначили в пресслужбі.

Воїн 3-го окремого полку СпП імені князя Святослава Хороброго тяжкі поранення отримав під Дебальцевим. Вадим втратив руку під час обстрілу БТРу, на якому рухалася його група. Тоді воїни-спецпризначенці їхали на чолі колони з пораненими, коли раптом потрапили у засідку російських окупантів.

Тяжко поранений Вадим Довгорук провів чотири дні на морозі, намагаючись дістатися до своїх. Далі були полон, ампутація обморожених ніг і повернення додому.

Попри пережите, воїн залишився у лавах ССО України, продовжив службу у 3-му полку, одружився і став батьком.

Історію Вадима можна почитати за посиланням.

А нещодавно військовий відправився на Говерлу, аби дістатися найвищої точки України. Разом із командою побратимів вони піднялися до перемички на висоті 1520 метрів і звідти вирушили пішки до вершини.

Коли до верхів'я лишалося сто метрів по вертикалі, Вадим із командою вирішили завершити сходження, щоб встигнути повернутися назад до заходу сонця.

Вадим дуже втомився. Ще б пак — пройти більше десяти кілометрів і набрати висоти 400 метрів! Так він ще ніколи не ходив! Тримався молодцем і був дуже розчарований, що доводиться повертатися, коли до вершини — палицею докинути. Але, вчинив мужньо, як справжній альпініст мудро прийняв і втримав удар, — розповів наставник і провідник Вадима Довгорука у сходженні на гору Володимир Кінцицький.

На досягнутому Вадим Довгорук і його команда підтримки не зупинятимуться. Вже вирішили, що наступного року до вершини Говерли таки дістануться.

Читайте також: У Кропивницькому під час фотовиставки збиратимуть гроші для безпритульних тварин


Головне сьогодні