Якщо ви маєте одяг або взуття, яким вже не користуєтеся, то можете безкоштовно передати речі тим, хто цього потребує. Наразі у Кропивницькому є кілька благодійних організацій, в яких готові забрати у вас такі речі. Сьогодні Точка доступу розповість, куди подіти вживані речі у Кропивницькому, та чого саме наразі потребують благодійники.

УВАГА! Одяг має бути чистим та у нормальному стані

Благодійний фонд “Планета”

Голова правління благодійного фонду “Планета” Оксана Шевченко розповіла, що приймають одяг, взуття та посуд. Привезти речі можна за адресою вулиця Юрія Коваленка, 6/5 (Центральноукраїнське вище професійне училище імені Миколи Федоровського).  

Сюди можна віддати жіночий, дитячий та чоловічий одяг.

Речі можна принести щодня з 10:00 до 16:00.

Благодійний фонд Планета


"Банк речей" 

У Кропивницькому вже четвертий рік працює Банк речей. Його заснувала кропивничанка Альона Глініста. У коментарі Точці доступу вона розповіла, що приносити речі можна за адресою Полтавська, 81

Речі приймають у вівторок та четвер з 13:00 до 15:00

Сюди можна принести одяг, взуття, посуд, постільну білизну. Наразі найбільший попит на жіночий одяг великих розмірів та на тепле взуття. 

Банк речей Кропивницький


"Будинок Милосердя"

"Милосердя" – організація, яка допомагає людям, які опинилися в складних життєвих обставинах. Засновник безкоштовного хостелу "Будинок Милосердя" – Володимир Лєбєдєв. У хостелі ті, хто опинився у складних життєвих обставинах, можуть безкоштовно переночувати, помитися, поїсти, взяти чистий одяг. "Будинок Милосердя" працює цілодобово та без вихідних.

Володимир Лєбєдєв розповів, що одяг потрібен постійно, адже кожного місяця "Будинок Милосердя" проводить “Кураж базар”, де усі нужденні можуть взяти те, що їм потрібно. 

Речі можна принести у будь-який час за адресою вулиця Преображенська, 37.

Милосердя Кропивницький


Кропивницький міський центр для безпритульних осіб 

Керівник центру Олександр Желізняк зазначив, що в центрі приймають одяг для дорослих людей. Переважно потрібні чоловічі речі

Одяг можна привозити за адресою вулиця Олени Теліги, 75 в будь-який час.


Кропивницька обласна організація Товариства Червоного Хреста України

Вживані речі приймає Кропивницька міська організація Червоного Хреста України. Одяг приймають на вулиці Архангельська, 46 у будні дні з 9:00 до 15:00 (обідня перерва з 12:00 до 13:00)

Приймають жіночий, чоловічий та дитячий одяг і взуття.

Читайте також: Як почати сортувати сміття вдома: практичні поради та досвід кропивничанки

Фото, використані в публікації, з фейсбук-сторінок організацій "Банк речей", Молодіжний форум "Милосердя" та з архіву Точки доступу


Головне сьогодні