Сьогодні Кіровоградщину відвідав народний депутат Верховної Ради України від фракції РПЛ Дмитро Лінсько. Під час прес-конференції у Кропивницькому він поділився своїм баченням ситуації в Україні.

Про це з місця подій повідомляє кореспондент Точки доступу.

Зокрема, він наголосив, що РПЛ виступає за розірвання стосунків з МВФ, адже кабальні умови, запропоновані Фондом, заганяють Україну в боргову яму. При цьому, за його словами, вже нині наша держава витрачає на обслуговування боргу більше коштів, ніж отримує у вигляді траншів. Також є несприйнятними вимоги МВФ щодо підвищення ціни на газ для населення до рівня ринкової, адже саме це рішення спровокує в Україні колапс масових неплатежів.

Також народний депутат розкритикував закон про створення Антикорупційного суду, що був прийнятий минулого тижня. На його думку, він буде малоефективним, як і всі антикорупційні органи, створені до цього часу.

В Україні кожен суд має бути антикорупційним, починаючи від районного і закінчуючи Верховним, – підкреслив Ігор Лінько.

На його думку, пункт закону про Антикорупційний суд, що дає вирішальну роль Раді міжнародних експертів, свідчить про те, що Україна перебуває під зовнішнім управлінням.

Нардеп переконує – подолати корупцію можна буде лише тоді, коли посади суддів в Україні стануть виборними. Саме така модель судового устрою довела свою ефективність у США.

Читайте також: В Україні створили Антикорупційний суд


Головне сьогодні