Минулого тижня під стінами Кіровоградської ОДА відбувся мітинг щодо захоплення 50 гектарів землі фермерського господарства "Крок". Люди вимагали розслідувати справу, повернути земельну ділянку у власність господарства та покарати винних.

Сьогодні, 13 липня, в обласній державній адміністрації відбувся брифінг за участі голови ОДА Марії Чорної, представників фермерського господарства та поліції. На зустрічі обговорили на якому етапі знаходиться справа.

Зокрема, Марія Чорна зазначила, що в влада зробить все необхідне, аби подібних випадків на Кіровоградщині більше не траплялося:

Минулого тижня до мене звернулися представники фермерського господарства "Крок" з приводу того, що щодо них вчиняються протиправні дії. Ми провели зустріч з правоохоронцями і активно долучилися до врегулювання цього питання.

Як зазначила адвоката потерпілої сторони Світлана Попович, 29 березня фермерське господарство звернулося до поліції з приводу шахрайського захоплення земель. За її словами, від імені померлого засновника господарства надійшли звернення до Держгеокадастру та державного реєстратора. Було подано документи, які в подальшому понесли значні збитки для фермерського господарства: відібрано земельну ділянку розміром 50 гектар.

Заступник начальника слідчого управління ГУ НП в області Ігор Федорчак зазначив, що після звернення директора фермерського господарства "Крок" до поліції, одразу було розпочате кримінальне провадження. Слідчий судя наклав арешт на зазначену земельну ділянку:

Це дуже важливо, адже наразі ця земельна ділянка не обробляється.

За словами Ігора Федорчака, за минулий тиждень розслідування активізували: допитали до 20 осіб, підготували 10 клопотань, щодо вилучення документації, яка стала причиною переєстрації земельної ділянки. Крім того, призначили 21 експертизу.

Розслідування такої категорії кримінальних проваджень потребує значного обсягу слідчих дій, - розповів Ігор Федорчак.

Наразі всі дії спрямовані на пошук та вилучення документів, які стали підставою для перереєстрації. Після того, як ці документи будуть вилучені, слідчий призначить відповідні експертизи. Вже після висновків експерта правоохоронці зможуть надати об’єктивну оцінку винним особам.

Читайте також: Кропивницький: на Соборній автівка збила чоловіка (ФОТО)



Головне сьогодні