Свiтловодський мiськрайонний суд визнав винним у вчиненнi кримiнального проступку чоловiка, який ловив рибу в забороненому мiсцi забороненим знаряддям лову.

Про це повiдомляє Точка доступу з посиланням на Кiровоградський рибоохоронний патруль.

Подiя сталася у серпнi на Кам’янському водосховищi Днiпра бiля шлюзiв Кременчуцької ГЕС Олександрiйського району.

Вночi чоловiк за допомогою надувного човна вийшов на воду та виставив ставну сiтку, довжиною 30 та висотою чотири метри. За три години в сiтку потрапили 20 синцiв та 12 судакiв. Коли порушник повернувся на берег, його викрили iнспектори рибоохоронного патруля.

За порушення "Правил любительського та спортивного рибальства" та ЗУ "Про тваринний свiт", на нього склали протокол за ч.4 ст.85 КУпАП та нарахували збитки за заподiяну шкоду водним ресурсам України у розмiрi 7 820 гривень.

У судовому засiданнi обвинувачений визнав свою провину. Оцiнивши сукупнiсть наведених доказiв, суд квалiфiкував дiї за ч.1 ст. 249 КК України та призначив покарання у вигляді одного року обмеження волi. Однак, враховуючи каяття обвинуваченого, вiдсутнiсть судимостi та наявностi позитивної характеристики за мiсцем проживання, звiльнив чоловiка вiд вiдбування покарання з iспитовим строком на один рiк.

Рибу, сiтку та надувний човен конфiскували в дохiд держави. Також чоловiк має сплатити на користь держави вiдшкодування збиткiв за воднi ресурси та судовi витрати за проведення iнженерно-екологiчної експертизи.

Читайте також: На Колгоспному ринку в Кропивницькому продавали рибу без документів

Фото обкладинки: Українська правда


Головне сьогодні