На Кіровоградщині діти, що проживають у сільський місцевості, через недостатню наповнюваність класів змушені навчатися за індивідуальними планами. Про це повідомив директор департаменту освіти, науки, молоді та спорту Кіровоградської ОДА Володимир Таборанський під час апаратної наради сьогодні, 28 листопада. 

Таку інформацію передає з місця події кореспондент Точки доступу. 

В області 1556 дітей навчаються за індивідуальною програмою, тобто, поза навчальним закладом – удома.  За словами Володимира Таборанського, більшість цих учнів вимушені опановувати шкільну програму в такій формі через недостатню наповнюваність класів у їх селах. Це призводить до погіршення якості надання знань, бо діти, які навчаються вдома, проходять вдвічі менше годин. 

Крім того, за словами посадовцями, в селах існує проблема забезпечення фахового викладання – вчителі змушені давати уроки з нефахових предметів, що також впливає на якість знань. Так, у минулому році в області не змогли забезпечити 250 ваканцій фахових викладачів. 

За інформацією Володимира Таборанського, Кіровоградщина займає лише 20 місце в Україні за якістю надання освітніх знань. 

Для вирішення цієї проблеми в області формуються опорні школи та навчально-виховні комплекси. 

Нагадаємо, у школах на Кіровоградщині спалюють дорогоцінну «ділову» деревину.


Головне сьогодні