Міський голова Кропивницького Андрій Райкович наголосив на важливості дотримання протиепідемічних правил на масових заходах. Зокрема у серпні святкують два державні свята – День Державного Прапора та День Незалежності України.

Про це він повідомив під час сьогоднішньої апаратної наради, повідомляє кореспондент Точки доступу.

Я розумію, що народ скучив за святами, за розвагами, за музикою, за драйвом, але треба розуміти, що порушення санітарних правил буде масовим. – Вся організаторська робота має починатися з добре продуманих кроків. Де, як, що проводити і навіщо, - наголосив очільник міста.

Він додав, що масові заходи мають бути детально продумані й організовані. Повинні бути маски, дезінфектори, рукавички та забезпечене дотримання дистанції.

Проводити концерти можна, але з дотриманням протиепідемічних заходів, зазначають в управлінні Держпродспоживслужби області. Організатори фестивалів та концертів мають дотримуватись заходів, затверджених постановою Головного державного лікаря Ураїни:

  1. На концерті має бути відповідальний за проведення температурного скринінгу безконтактним методом усім працівникам перед початком. Працівники, у яких температура тіла понад 37,2°С або ознаки респіраторних захворювань, не допускаються до роботи.
  2. На вході та в місцях масового скупчення відвідувачів повинні бути антисептики з концентрацією активно діючої речовини понад 60% для ізопропілового спирту та понад 70% для етилового спирту. Організатори повинні нанести маркування для забезпечення дистанції не менше 1,5 метри.
  3. Для уникнення черг рекомендується збільшити кількість пунктів вхідного контролю. Для заходів просто неба територія проведення заходу повинна бути огороджена.
  4. Одночасне перебування не більше однієї особи на 5 квадратних метрів загальної площі для заходів просто неба.
  5. Відстань між сидячими місцями має бути не менше 1,5 метри (без урахування дітей віком до 14 років).

Також організатори повинні підготувати захисні маски, рукавички, рідке мило, антисептики, паперові рушники. Поверхні, з якими контактують відвідувачі мають періодично дезінфікуватися.

Відвідувачі концерту зобов'язані дотримуватись протиепідемічних заходів та не відвідувати концерти, якщо є симптоми респіраторних захворювань: нежить, біль в горлі, кашель, чхання, підвищення температури тощо.

Нагадаємо, наразі на території Кіровоградщини встановлено «зелений» рівень епідемічної небезпеки.

Анастасія Ковальова, спеціально для Точки доступу

Читайте також: Жителів кропивницьких багатоповерхівок закликають перейти на автономне опалення


Головне сьогодні