В Олександрійській школі №8 відкрили пам'ятний стенд випускнику, чемпіону України, Європи та Світу з військово-спортивного багатоборства Максиму Бендерову сьогодні, 15 січня.

На прохання дирекції навчального закладу стенд виготовили друзі загиблого - тренер клубу "Захист" Костянтин Ліщенко і директор рекламного агенства "Алігатор" Світлана Віряскіна.

24-річний Бендеров героїчно загинув під обстрілом в зоні АТО влітку 2014 року. Напередодні війни він влаштувався тренером в Пантаївську школу-інтернат, і добирався туди за 20 кілометрів навіть у сильні снігопади.

Запрошені на захід волонтери Олександр Маковецький і Світлана Пальчук доповнили експозицію ще одним подарунком. Вони передали прапор з підписами бійців АТО, яким відвозили шкільну посилку з листами і продуктами.

Були присутні батько і мати Максима. На питання преси, як вони ставляться до пропозиції робочої групи з декомунізації про перейменування вулиці Чапаєва на Бендерова, родичі героя відповіли негативно:

"Ми проти, бо живемо на вулиці Пархоменка в районі 8-ї школи, а вулиця Чапаєва - це Заводський мікрорайон. Хто його там знав? Ніхто", - сказала Ірина Бендерова.


Головне сьогодні