Олександрійські чорнобильці просять перейменувати вулицю 50 років Жовтня в Героїв Чорнобиля та відкрити в місті ще один пам'ятник. Про це заявила голова "Союзу інвалідів Чорнобиля" Людмила Комлева на мітингу на честь Дня ліквідатора сьогодні, 14 грудня.

На думку Комлевої, на Героїв Чорнобиля слід перейменувати вулицю 50 років Жовтня і ніяку іншу. Це велика вулиця в центрі міста, на якій стоїть пам'ятник Чорнобильської трагедії.

Щодо нового пам'ятника, то, на думку жінки, його можна встановити на Європейській площі біля мерії. Поруч з меморіалом афганців.

"У нас є пам'ятний знак трагедії, він нагадує нам про горе, а ми хочемо поставити пам'ятник, присвячений подвигу жителів Олександрії у ліквідації цієї трагедії", - розповіла Комлева пресі.

"На нього треба схематично нанести населені пункти, де базувалися олександрійські ліквідатори, а також образи військового, пожежного, геологорозвідника і простого робітника. Останній - буде збірним образом, який об'єднає і шахтаря, і людей інших професій", - додала вона.

Нагадаємо, 30-річчя Чорнобильської трагедії відзначатиметься 26 квітня 2016.

Джерело: Моя Олександрія



Головне сьогодні