Чоловіка і жінку з Кіровоградщини затримали за пiдозрою у виготовленнi, розповсюдженнi та збутi порнографiчних матерiалiв за участю малолiтнiх дiтей, а також у вчиненнi вiдносно них дiй сексуального характеру (ч. 2 ст. 156, ч. 3 ст. 301-1 КК України).

Про це повiдомляє Точка доступу з посиланням на пресслужбу Київської мiської прокуратури.

Так, у ходi мiжнародного спiвробiтництва вiд правоохоронних органiв Австралiї надiйшла iнформацiя щодо розбещення малолiтнiх дiвчинки та хлопчика, а також створення та розповсюдження у мережi Iнтернет фото- та вiдеоматерiалiв за їхньою участю, що мають ознаки дитячої порнографiї.

Попередньо встановили, що протиправний контент виготовляють на територiї України.

У межах розпочатого кримiнального провадження українським правоохоронцям вдалося iдентифiкувати дiтей, зображених на фото- та вiдео матерiалах. Ними виявилися 14-рiчний хлопчик та його 13-рiчна сестра, які проживають на територiї Кiровоградської областi.

Також правоохоронцi встановили, що розбещення дiтей вiдбувалось протягом тривалого часу, в рiзний час доби (у тому числi i вночi) та до цих протиправних дiй можуть бути причетними чоловiк та жiнка. Зловмисники примушували дiтей до участi у створеннi фото, - вiдео файлiв в сексуальних образах, з моделюванням сексуальної поведiнки з зображенням їх статевих органiв, та на пiдтвердження автентичностi фотоматерiалiв вказували дату їх створення.

За результатами розслiдування встановили, що до створення протиправного контенту та розбещення малолiтнiх дiтей причетна їхня 34-рiчна матiр та її 35-рiчний спiвмешканець.

26 сiчня правоохоронцi провели обшуки за мiсцем проживання зловмисникiв та затримали їх у порядку ст. 208 КПК України.


У ходi обшукiв вилучили мобiльнi телефони з фото- та вiдеоматерiалами сексуального характеру за участю малолiтнiх дiтей.

Наразi вирiшують питання щодо повiдомлення затриманим особам про пiдозру та обрання їм запобiжних заходiв.

Досудове розслiдування у кримiнальному провадженнi триває.

Примiтка: вiдповiдно до ст. 62 Конституцiї України, особу вважають невинуватою у вчиненнi злочину i не можуть пiддати кримiнальному покаранню, доки її вину не доведуть в законному порядку i встановлять обвинувальним вироком суду.

Читайте також: Обвинувальний вирок наркозбувачу з Кропивницького вiдстояли у Верховному судi

Фото: Сихів Медіа

Відео: Національна поліція України 


Головне сьогодні