Яна Ковальчук – мама шістьох дітей. Вона втратила чоловіка, а діти – тата у російсько-українській війні. Як писала Точка доступу раніше, військовий з Устинівської громади Валерій Ковальчук загинув торік у червні. В пам'ять про нього родина вирішила встановити паркан на шкільному стадіоні села Інгульське.

Точці доступу Яна Ковальчук розповіла, що четверо з шести дітей ходять в Інгульський ліцей. Старшому Павлу – 22 роки, він військовий. Миколі 17 років і у цьому році він закінчив 11-й клас цієї школи. 15-річний Степан, 10-річна Валерія, 9-річний Дмитро і 6-річний Владислав ходять в цю школу. Розповіла - після того, як загинув чоловік, вона порадилась з дітьми з приводу того, що можна зробити у пам'ять про батька і вони вирішили оновити стадіон.

родина Валерія Ковальчука, який загинув у російсько-українській війні

Фото Яни Ковальчук

Я зібрала усіх дітей і ми почали міркувати, що б такого зробити для села, щоб це стало згадкою про нашого тата. І вирішили встановити паркан на шкільному стадіоні. Валерій щодня повз цей стадіон ходив на роботу.

Чоловік усе життя працював військовим, згадує жінка. Коли почалось повномасштабне вторгнення, його відразу відправили на війну.

військовий Валерій Ковальчук

Фото Яни Ковальчук

Він поїхав служити, захищати нашу Україну, в 40-ву бригаду у Первомайськ Донецької області. Там служив мій син Павлік. Потім Валерій був на завданні у Харкові. Там він загинув через артилерійський обстріл. Врятував життя сину, бо напередодні обстрілу відправив його по термоковдри. Наче відчував…

На запитання як справляється без чоловіка з шістьма дітьми, відповідає так:

Все добре, крім одного – чоловіка немає. Діти допомагають.

Скільки грошей витратила на паркан, каже, не рахувала. Радіє, що відтепер діти займатимуться фізкультурою і братимуть участь у спортивних змаганнях у безпечних умовах.

оновили шкільний стадіон на знак шани до загиблого військового з Устинівської громади Валерія Ковальчука

Фото: Устинівської селищної ради

Валерій народився 24 серпня. Ми відкрили оновлений стадіон на День незалежності – 24 числа. Зробили все так, як має бути. Дітки будуть займатись і пам'ятати нашого захисника.

Ініціативу Яни Ковальчук у селищній раді підтримали відразу, розповіла Точці доступу заступниця селищного голови Наталія Сівова.

Щоб діти мали можливість займатися спортом, щоб ніхто сторонній їм не заважав і коли грають у футбол, не бігали по вулиці за тим м’ячем. Площа стадіону 98х60 метрів. Висота паркану – 2,5 метри. Роботи виконали працівники селищної ради. У ліцеї навчаються 140 дітей.

Після відкриття стадіону і його освячення відбувся відкритий турнір з футболу, присвячений пам’яті Валерія Ковальчука.

Фото обкладинки: Устинівська селищна рада

Читайте також: Алею пам’яті відкрили у селищі на Кіровоградщині


Головне сьогодні