Під час брифінгу, який відбувся 12 грудня, голова правління компанії "Кіровоградобленерго" Володимир Чернявський закликав жителів Кіровоградщини обмежити споживання електроенергії. Зокрема, відмовившись від усіх найбільш енергозатратних приладів. Про це повідомляє Точка доступу.

Звичний розпорядок життя не відновиться. На електрочайниках треба поставити хрест. Слава Богу, у переважної більшості людей є газ. Треба забути про духовки, пилотяги, кондиціонери.

Також, за словами очільника, коли після аварійних чи планових відключень люди одразу вмикають енергозатратні прилади, це може пошкодити локальні електричні мережі. І під час включення лінії окремі будинки можуть залишитись без живлення.

Як тільки подається електроенергія мешканцям, ми постійно спостерігаємо ситуацію: все, що є в будинку, вмикається в розетки. Внаслідок чого відбувається пошкодження вже в локальних електричних мережах. Терміни відновлення з огляду на масштабність та інше можуть бути різними.

За словами Володимира Чернявського, найближчим часом ситуація з енергетикою в Україні не зміниться.

Такий стан електрозабезпечення надовго. Мова йде про місяці. На кінець опалювального сезону буде зниження на навантаження, але не на відновлення. Ті ключові елементи енергосистеми, які вже пошкоджені, відновити ні за дні, ні за тижні неможливо. Для розуміння, трансформатор класу напруги 330 кіловольт – це сотні тонн ваги й термін виготовлення від року.


Головне сьогодні