У Кропивницькому фотографи об’єдналися заради допомоги армії. Першу благодійну фотосесію влаштували 25 червня в театрі. Протягом наступних двох місяців планують роботу на інших локаціях. Всі зібрані гроші направлять на потреби військових. Із фотографами-волонтерами спілкувалася журналістка Точки доступу.

Стартувала благодійна акція у стінах обласного театру. 

Під музику оркестру Марія фотографує матір із сином. Каже, займається фотографією близько двох років. За цей час переконалася – секрет вдалої світлини – щирість.

Я раджу бути щирими. Посміхатися і все. Я взагалі дитячий фотограф, тому для мене посмішка – це клас, клас, клас – це найцінніше, що може бути, – говорить Марія Жалоба.

Позувати не любить, але задля доброї справи вирішила долучитися, – ділиться кропивничанка Ганна.

Фотографуватися не особливо люблю, але з того моменту, як з’явилася дитина, ми це намагаємося робити щорічно для того, щоб закарбувати пам’ять. Щодо акції, то я натрапила на пост у соцмережі, прочитала його вимоги, мені сподобався посил, сподобалася можливість допомогти і при цьому отримати приємні враження. Тому ми тут сьогодні.

До благодійної акції на користь військових долучилися  і фотографи-початківці, і ті, які мають досвід. Вартість фотосесії – від 350 гривень. Результат: 30-40 світлин в обробці та допомога нашим захисникам і захисницям.

Ми ставимо дуже низьку ціну, тому що одна фотосесія коштує набагато більше від одного фотографа. Тут люди можуть зафіксувати себе, побачити з різних сторін і за дуже дешево. Плюс, і це найголовніше, – допомогти нашим віськовим, – каже Марина Єрмолаєва.

Всі зібрані гроші передадуть військовим-землякам. На що їх витратити, вони вирішуватимуть, виходячи зі своїх потреб. 

Фотографи Кропивницького об’єдналися заради того, щоб зібрати кошти для Збройних Сил України через швидку фотосесію. Відбувається це наступним чином: в нас є близько десяти фотографів, які об’єдналися задля акції і вони фотографують в один день. Кожен фотограф фотографує одну людину 20-30 хвилин. Військовослужбовці самі вирішать, як витратити зібрані гроші. Нині їм потрібні тепловізори, рації і таке інше, кожна копійка зараз важлива, – коментує організатор акції Олександр Лещенко.

Долучитися до допомоги військовим, ставши учасником фотосесії, можна протягом наступних десяти тижнів. Чергова зйомка вже у найближчу суботу.

Охочим радять писати в коментарях під постом Олександра Лещенка у фейсбуці, йому в особисті повідомлення в месенджері або в телеграмі: @leshch18.

Читайте також: У Кpопивницькому відкpили центp підтpимки та допомоги "Я – Маpіуполь"

Фото: Лілія Кочерга


Головне сьогодні