На Кіровоградщині начальника електростанції відділення та командира електрогазового відділення аеродромно-технічної роти однієї з військових частин, а також цивільну особу, підозрюють у викраденні військового майна.

Про це повідомили в пресслужбі Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону, передає Точка доступу.

За даними слідства, з грудня 2022 року начальник організував схему викрадення паливно-мастильних матеріалів, які знаходились на території військової частини.

Залучив до оборудки командира одного з відділень цієї ж військової частини та свого знайомого, у травні 2023 року, за хабар – 35 тисяч гривень, вони незаконно відвантажили та реалізували кропивничанину 1000 літрів дизпалива.

Загалом правоохоронці задокументували викрадення ними 2000 літрів паливно-мастильних матеріалів на загальну суму майже 100 тисяч гривень.

ОНОВЛЕНО (11:30): Як повідомили в пресслужбі Державного бюро розслідувань, фігуранти на службовому авто вивозили пальне з частини до дому одного з військових, а спільник на подвір’ї заправляв "клієнтів". З березня по жовтень 2023 року вони вивезли та продали 20 тисяч літрів пального вартістю близько одного мільйона гривень.

Наразі командиру електрогазового відділення та цивільній особі обрали запобіжний захід – тримання під вартою (застави – 310 тисяч та 207 тисяч гривень).

Розгляд клопотання стосовно начальника електростанції відділення триває.

Читайте також: Кіровоградщина: керівнику Райавтодору, якого підозрюють у хабарництві, обрали запобіжний захід

Фото: Спеціалізована прокуратура


Головне сьогодні