На Кіровоградщині судитимуть членів злочинного угрупування, які організували канал постачання наркотиків на територію в'язниці. Про це повідомляє Точка доступу з посиланням на пресслужбу прокуратури Кіровоградської області.

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт відносно так званого "смотрящего" та ще шістьох людей.

Досудове розслідування показало, що злочинну організацію створив так званий "смотрящий" за колонією. Він організував та контролював канал надходження на територію установи заборонених речей, наркотиків та психотропів – метадону, канабісу.

Чоловік залучив інших в’язнів та людей з волі.

Між учасниками були чітко розподілені ролі та обов’язки: хто купує, хто направляє та маскує заборонені речовини. Наркотики намагалися передати у колонію в посилках, замасковані у їжу, ліки та засоби гігієни.

Знайдене під час обшуків

У фігурантів справи провели 15 обшуків. Вилучили наркотичні засоби, телефони, гроші, банківські карти, чорнові записи, фіскальні чеки поштових відправлень.

Дії угрупування кваліфікували за частиною 3 статті 307 (незаконне придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) та частиною 2 і 5 статті 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній) Кримінального кодексу України.

Організатору загрожує до 15 років позбавлення волі, а членам угрупування – до 12 років ув’язнення.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Фото пресслужби обласної прокуратури

Читайте також: Експрокурорку з Луганщини, обвинувачену в державній зраді, судитимуть у Кропивницькому


Головне сьогодні