Кіровоградський окружний адмінсуд, що у Кропивницькому, зобов’язав акціонерне товариство "Укрпошта" відремонтувати укриття однієї з філій компанії, що розташована за адресою вулиця Поповича, 3.

Про це повідомили у пресслужбі відомства, передає Точка доступу. Журналісти знайшли постанову у судовому реєстрі щодо цієї справі. Зокрема, у документах йдеться про укриття площею 186 квадратних метрів, яке може вмістити 150 людей.

Справу розглядав суддя Андрій Сагун за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін.

За інформацією прокуратури, з 2015 по 2021 роки рятувальники не перевіряли готовність приміщення. Перевірки почали проводити після початку повномасштабної війни, а також торік і у нинішньому році.

В результаті кожної з них встановили, що приміщення не гoтoве дo викoристання за призначенням. Зафіксували такі порушення:

  • гумoва прoкладка захиснo-герметичних дверей пoшкoджена та втратила еластичність;
  • пoвітрoзабірні oгoлoвки, металеві вікoнця, вихлoпні канали не oбслугoвуються,
  • системи вентиляції, вoдoпoстачання і oпалення – не в справнoму стані;
  • система електрoпoстачання та електрooсвітлення не відпoвідає правилам улаштування електроустановок;
  • відсутня система зв`язку та oпoвіщення;
  • стан заземлення електрooбладнання не придатний.

За три роки перевірок нічого в вищеперерахованого власник не усунув, тому прокуратура звернулась з позовом в суд, щоб компанію зобов’язали це зробити.

Суд задовольнив позов прокуратури. Відповідач має місяць, щоб оскаржити це рішення.

Рішення про подальші дії – ремонтувати укриття чи подавати апеляцію на рішення суду і не ремонтувати – ухвалюватиме центральна дирекція "Укрпошти", розповіла Точці доступу директорка Кіровоградської дирекції "Укрпошти" Тетяна Капустіна.

Про ситуацію я знаю, але вирішуватиме, що робити з цим укриттям, буде вище керівництво.

Читайте також: Суд у Кропивницькому зобов’язав завод "Ельворті" відремонтувати укриття на майже тисячу людей. Що кажуть на підприємстві?

Фото: Гугл-карти


Головне сьогодні