Під час апаратної наради сьогодні, 15 лютого, міський голова Кропивницького Андрій Райкович доручив підготувати на розгляд виконкому міської ради питання щодо цін на проїзд у громадському транспорті, передає Точка доступу.

Так, це резонансні та антирейтингові питання. Але вони суто економічні. В бюджет закладено на 50 мільйонів менше грошей підтримки й дотацій на громадський транспорт, і ми повинні розуміти, що сьогодні 2,50 – це вже не ціна за проїзд. Такої ціни немає в жодному місті, - зазначив міський голова.

Андрій Райкович доручив аргументовано вивчити та обговорити це питання:

Прошу підготувати рішення, врахувавши, яке навантаження ми візьмемо на рахунок міського бюджету, а скільки треба буде сплачувати людям.

Крім цього, міський голова доручив управлінню соцзахисту переглянути кількість пільгових категорій населення, які користуються пільгами на проїзд у громадському транспорті.

88 тисяч людей користуються пільгами на проїзд у громадському транспорті – це забагато, - зазначив міський голова.

Нагадаємо, згідно опублікованих на сайті міської ради проєктів рішень, гpаничну ваpтість пpoїзду за oднoгo пасажиpа в кpoпивницьких маpшpутках хoчуть встанoвити на pівні 7 гpивень за oднoгo пасажиpа. В автoбусах кoмунальнoгo підпpиємства "Електpoтpанс" ваpтість пpoїзду мoже скласти 6 гpивень. У тролейбусах - 5 гривень.

Рішення про підвищення вартості проїзду повинні погодити на засіданні виконавчого комітету міської ради.

Нагадаємо, востаннє вартість проїзду в маршрутках підвищували в липні 2018 року. Нині вартість проїзду в маршрутках складає 5 грн. В комунальних автобусах - 4 гривні. У тролейбусах - 2,5 грн.

Читайте також: Райкович закликав жителів Кропивницького прибирати сніг біля своїх будинків та офісів


Головне сьогодні