Автомобіль, обладнання і інструменти отримали медики Служби порятунку Держслужби з надзвичайних ситуацій в Кіровоградській області, повідомили Точці доступу у пресслужбі відомства.

Партнери з Фінляндії передали українським рятувальникам декілька автомобілів швидкої медичної допомоги, і один з таких сучасних авто потрапив до Кіровоградської області. Відтепер у розпорядженні фахівців медико-санітарної частини Аварійно-рятувального загону спеціального призначення буде європейського рівня швидка медична допомога на базі Mercedes-Benz Sprinter.

автомобіль для медиків служби порятнку ДСНС у Кіровоградській області

Фото: ДСНС у Кіровоградській області

Також передали портативний рентген у повній комплектації з детектором до нього та ноутбуком, а ще рентгенозахисний жилет. Все це у спеціальному рюкзаку для зручності транспортування. Таке обладнання дозволить проводити рентгенологічне обстеження постраждалих безпосередньо на місці події, визначити стан тяжкості ушкоджень для подальшого прийняття рішення щодо надання невідкладної допомоги.

гуманітарна допомога від Фінлядндії рятувальникам з Кіровоградщини

Фото: ДСНС у Кіровоградській області

партнери з ФІнляндії передали гуманітарну допомогу рятувальникам Кіровоградської області

Фото: ДСНС у Кіровоградській області

Також медики отримали 25 медичних рюкзаків неукомплектованих, одні ноші для транспортування хворих та інфузомат – один з типів інфузійних помп, що використовується для дозованого введення великих об'ємів рідини пацієнтам для лікування чи в процесі досліджень. А ще шприці, марлеві бинти, серветки, медичні рукавички, автомобільні аптечки, грудний жилет та два мішки Амбу – ручні апарати для штучної вентиляції легень.

Читайте також: Кіровоградщина: як з допомогою "армії відновлення" в одній із громад облаштували 9 укриттів для школярів


Головне сьогодні