Екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі розпорядженням глави держави позбавили громадянства цієї країни.

"Михайло Саакашвілі, народжений 21 грудня 1967, поряд з іншими громадянами Грузії, приобретшими громадянство інших країн, позбавлений громадянства Грузії", - йдеться у розпорядженні глави грузинської держави Георгія Маргвелашвілі, яке цитує "Інтерфакс-Україна".

Мін'юст Грузії раніше звернувся до президента Грузії з рекомендацією позбавити М.Саакашвілі громадянства Грузії у зв'язку отриманням ним громадянства України. М.Саакашвілі в даний час займає пост голови Одеської обласної державної адміністрації.

Раніше парламентський секретар президента Грузії Георгій Кверенчхіладзе зазначав, що, згідно з грузинським законодавством, "грузинського громадянства беззастережно позбавляється особа, яка отримала громадянство іншої країни".

При цьому він зазначив, що за Конституцією і чинним законодавством будь-який громадянин, що втратив грузинське громадянство, має право звернутися до президента з проханням отримання подвійного громадянства.

Міністр юстиції Грузії Тея Цулукіані заявляла, що у М.Саакашвілі була можливість приблизно протягом місяця пояснити грузинській владі причини прийняття українського громадянства, однак він цього не зробив.

У свою чергу М.Саакашвілі у відеозверненні на своїй сторінці в Facebook заявив, що, на його думку, нинішня влада Грузії хочуть позбавити його громадянства, щоб закрити йому шлях до участі у виборах в країні.



Головне сьогодні