СБУ заочно повідомила про підозру ще одному командиру бойовиків терористичної організації “ЛНР” з Кіровоградщини, який воює проти України на східному фронті.

Про це повідомляє Точка доступу з посиланням на пресслужбу Управління Служби безпеки у Кіровоградській області.

Підозрюваний є командиром взводу 123-ї окремої мотострілкової бригади Південного військового округу збройних сил Росії.

Перебуваючи у складі ворожого з’єднання, фігурант бере активну участь у бойових діях проти Сил оборони України на східному фронті.

За даними слідства, раніше він проживав у Кропивницькому. Однак, у 2014 році чоловік виїхав до тимчасово окупованої частини Луганщини та вступив у ряди  "3 мотострілецького батальйону ЛНР", яким керував 2-й армійський корпус окупаційних військ країни-агресора.

Зрадник

Після початку повномасштабного вторгнення РФ, зрадник був відряджений на передову. Там він обстрілював позиції ЗСУ зі стрілецького озброєння, а також брав участь у артилерійських ударах по прифронтовій території східного регіону України.

На підставі зібраних доказів, слідчі Служби безпеки заочно повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Наразі тривають комплексні заходи для встановлення місцезнаходження зрадника для притягнення його до відповідальності за злочини проти України.

Читайте також: На Кіpовогpадщині підpядника підозpюють у спpобі дати хабаp кеpівництву колонії

 


Головне сьогодні